(FOTO) Bleščeča bobovska noč: Prisrčno, elegantno in prvoaprilsko

Denis Živčec Denis Živčec
09.04.2023 03:30

Brez televizijskega prenosa, a z nabito polno dvorano, v kateri se je od pozitivne enegije kar iskrilo. Bob leta je letos bil nekaj prav posebnega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Imitator Aleksander Pozvek je bil v vrhunski formi in se do obisti vživel v Janeza Janšo, Karla Erjavca in Marjana Šarca.
Sašo Bizjak

Zgodil se je Bob leta! Tako nov in hkrati točno takšen, kot mora biti. Po letih prisilnega koronskega eksperimentiranja so luči paradne prireditve naše medijske hiše zažarele na polno. Brez televizijskega prenosa, a v do zadnjega sedeža zasedeni Veliki dvorani SNG Maribor, ki je ta večer bila tako polna pozitivne energije, da se je kar iskrilo. Vstopnice za šov je tokrat prvič v zgodovini bilo mogoče kupiti, zanimanje je bilo že od prvega dne veliko, tako kot radovednost, saj nihče ni vedel, kaj pričakovati od sveže voditeljske dvojice, stand up komikov Davida Gorinška in Maje Monrue, ki sta nas skozi večer peljala v režiji Andreja Težaka - Teškyja, ki je bil tudi soscenarist.

Bobovski večeri so vedno nekaj posebnega, tudi zaradi številnih prisrčnih srečanj na polnih hodnikih SNG Maribor.
Sašo Bizjak
Odlično razpoloženi Matija Stepišnik in nominiranca, glasbenik in filozof Boštjan Narat ter Matjaž Gruden, pravnik in diplomat
Sašo Bizjak

Koliko prisrčnih srečanj se je ta večer zgodilo in koliko šik in dobro razpoloženih gostov se je družijo na hodnikih teatra! Pozitivni komentarji dežujejo še danes in njihovi avtorji se večinoma strinjajo, da je za nami ena najbolj posebnih prireditev. Sproščena, mladostna, polna presenečenj, duhovitosti, pa tudi misli, ob katerih smo nato še dolgo razmišljali o sebi, družbi in svetu. Šovu je sledilo druženje ob penini in sladicah, noči pa še zdaleč ni bilo konec, saj so mnogi gostje nato bobovanje zaključili v katerem od lokalov v bližnji Poštni ulici ali na Lentu. Govorice pravijo, da se je najbolj neumornim Bob leta zaključil šele ob svitu.

Objem za zmagovalca. Tako je ministrica Emilija Stojmenova Duh objela avtorja boba leta, antropologa Dana Podjeda.
Sašo Bizjak
Preživela ognjeni bobovski krst! Voditelja Maja Monrue in David Gorinšek sta gledalce večkrat nasmejala do solz.
Igor Napast
Šef in boljša polovica. Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera, s svojo Natašo Emeršič
Igor Napast

Večerov bob leta 2022 je pripadel antropologu Danu Podjedu za izjavo "Imamo cel kup gurujev sreče, ki nas prepričujejo, da nismo dovolj srečni in da se moramo potruditi, da bomo bolj. A mislim, da bomo najbolj srečni takrat, ko se bomo nehali truditi biti srečni in ko bomo namenili pozornost drugemu." Odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik je ob podelitvi priznanja poudaril, da živimo v času agresivnega populizma, v javnem prostoru pa da je veliko hrupa, neštetih glasov, tudi vulgarnih, lažnivih, ki imajo tudi ambicijo, da preglasijo resnico, močno, odločno, iskreno besedo, ki da misliti.

Fantastični štirje. Večerovec Luka Mlakar, nekdanja večerovka, danes pa poptevejevka Žana Vertačnik s sodelavcema Špelo Bezjak in Tadejem Grešovnikom
Sašo Bizjak
Ona srčkasta, on pikčast. Petra Greiner, ustanoviteljica Zavoda 13 in tiskovna predstavnica ministrstva za digitalizacijo, in Miran Bende, direktor potovalne agencije Galileo 3000
Sašo Bizjak

"Javna uporaba (raz)uma je zaveza, s katero bi se mediji, intelektualci, seveda tudi odgovorna politika in drugi udeleženci javne razprave morali zoperstaviti temu valu, ki nas potiska v nižje lege civiliziranosti," je dejal Stepišnik.

Andrej Borko, pomočnik direktorja Narodnega doma Maribor, je v večeru užival s soprogo Blanko.
Sašo Bizjak
Miha Klančar, direktor Večera, vesel, ker so gostje bili s prireditvijo tako zelo zadovoljni, in akademska slikarka Maša Gala.
Sašo Bizjak

Med letošnjimi finalisti so bili še pravnik in diplomat Matjaž Gruden, glasbenik in filozof Boštjan Narat, sociologinja Jana Javornik, nekdanji župan Vitanja Slavko Vetrih, filozofinja in sociologinja Spomenka Hribar, sirski begunec v Sloveniji Ahmad Shamieh, dramatičarka Simona Hamer, nogometaš Rok Kronaveter ter urednik in pisatelj.

Amaya postaja nalepša stalnica bobovskih večerov. Odpela je svojo Sanjam sama.
Igor Napast
Odštekan do konca! Multinadarjen umetnik Žigan Krajnčan, sin Romane in Lojzeta Krajnčana, je gledalcem vzel dih.
Igor Napast

Večer si bomo zapomnili tudi po izjemno posrečeni prvoaprilski šali Dana Podjeda, ki je nagrado sprva zavrnil, češ da je plagiat, nato pa razkril, da nas je potegnil za nos.

Nekaj minut za čustva. Kristijan Crnica je s svojim ganljivim in zelo osebnim nastopom orosil tudi kakšno oko.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta