(FOTO) Bondomanija razsaja po svetu

10.10.2021 04:45
Na londonski premieri filma Ni čas za smrt se je na modni Olimp vrnila vojvodinja Kate, a tudi na mariborski je bilo kar nekaj šik obiskovalcev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraljica večera. Vojvodinja Kate je na londonski premiera zasenčila celo samega Bonda in se z obleko poklonila pokojni tašči. Foto: Reuters
Reuters

V mariborskem MariBoxu so dočakali premiero dolgo pričakovanega filma o agentu Jamesu Bondu Ni čas za smrt. Ljubitelji ene najdolgotrajnejših filmskih franšiz v zgodovini filma so lahko uživali v kar treh premiernih dogodkih. Najbolj neučakani oboževalci Jamesa Bonda so se minuli teden udeležili že premiere v noči s srede na četrtek, natančno ob 0.07, nato pa so napolnili še tri dvorane. Film so si lahko ogledali v 2D- ali 3D-tehnologiji. Za obiskovalce so v MariBoxu pripravili tudi presenečenje, saj so tik pred pričetkom filma člani zasedbe Dance Again, v produkciji ShowRoom Events, odigrali ugrabitev Bondovega dekleta, ob zvočnih in vizualnih elementih pa jo je seveda spektakularno rešil James Bond. Po vseh odlogih zaradi težav na snemanju in predvsem zaradi epidemije je bil film resnično zelo pričakovan in glede na odzive gledalcev ni razočaral.

Naslednji Bondovi dekleti? Zlahka! Kim Božič, lastnica Allegrie, in mojstrica ličenja Doroteja Premužuč sta blesteli na mariborski premieri. Foto: Mediaspeed
Mediaspeed

V četrto je vendarle uspelo

Med obiskovalci je bilo veliko znanih obrazov. Film so si med drugim ogledali televizijska voditeljica Natalija Bratkovič, Nika Čukur s prijateljicami, nekdanja mis Slovenije Maša Merc s sinom, radijca Bor Greiner in Sandi Križanič, olimpijec Žan Luka Zelko, modni oblikovalec David Hojnik in drugi.

Ni čas za smrt, za malce glamurja pa vedno. Vražja dama Nika Čukur in modni oblikovalec David Hojnik na premieri v Mariboxu. Foto: Mediaspeed
Mediaspeed

Še bolj pompozno je bilo v Bondovi domovini. Londonska dvorana Royal Albert Hall je gostila slavnostno premiero, ki so se je med drugimi udeležili igralci Daniel Craig, Rami Malek, Lea Seydoux in Naomie Harris ter režiser Cary Joji Fukunaga. Dogodku so sledile premiere filma v 57 mestih po svetu. Premiero nove bondiade, v kateri bo agenta 007 petič in zadnjič upodobil Daniel Craig, so zaradi epidemije covida-19 trikrat prestavili. Tokrat pa je šlo zares. Na premiere v Veliki Britaniji in na Irskem so kot posebne goste povabili zdravstvene delavce, s čimer so se jim zahvalili za zavzetost v boju proti epidemiji.

Princ Charles je na londonski premieri klepetal z Danielom Craigom, ki se je z Ni čas za smrt od svoje najbolj znane vloge poslovil. Foto: Reuters
Reuters

V novi bondiadi v režiji Fukunage se poleg Craiga vračajo igralci Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Lea Seydoux, Ben Whishaw in Jeffrey Wright, novi obrazi, ki se bodo pojavili v vohunski akciji, pa so Rami Malek, Ana de Armas, Dali Benssalah, David Dencik, Lashana Lynch in Billy Magnussen. Film so snemali na Norveškem, v Italiji in na Jamajki.

V akciji se tajni agent James Bond umakne iz aktivne službe in uživa v mirnem življenju na Jamajki. A njegov mir ne traja dolgo, saj ga njegov stari prijatelj Felix Leiter iz Cie prosi za pomoč pri misiji reševanja ugrabljenega znanstvenika, ki pa se pozneje izkaže za veliko bolj zahrbtno, kot je bilo pričakovati. Najboljšega agenta pa vodi na sled skrivnostnega nasprotnika Safina, ki je oborožen z nevarno novo tehnologijo. Nosilno skladbo za film sta napisala najstniška pop zvezda Billie Eilish in njen brat Finneas O'Connell.

Kate se je modno poklonila Diani

Povsem jasno je, kdo je bila glavna zvezdnica londonske premiere. Vojvodinja Kate! Če se malce potrudi, svetovna javnost še vedno v hipu pozabi njeno razvpito svakinjo Meghan in vse svoje poglede nameni le njej. Premiera je nasploh minila z močnim plemiških pridihom, saj so se je udeležili tudi princ Charles, vojvodinja Camilla, princ William in vojvodinja Catherine. In ta je lansirala novo ikonično obleko, ki je ne bomo pozabili še desetletja. Na rdečo preprogo je stopila v bleščeče zlati in s številnimi bleščečimi kamni prešiti kreaciji britanske oblikovalke Jenny Packham. Pravo bondovsko dekle. Z obleko, ki jo ni bilo mogoče spregledati, je javnosti poslala tudi jasno sporočilo: bodoča kraljica prihaja. Hkrati se je s krojem na zelo izviren način poklonila svoji pokojni tašči, princesi Diani.

Leta 1985 je princesa Diana svet osupnila v drzni srebrni kreaciji Brucea Oldfielda. Foto: Profimedia
Profimedia

Tisti nekoliko starejši so se ob njenem prihodu takoj spomnili leta 1985, ko sta na premiero bondiade Od tarče do smrti, v kateri je blestel legendarni Roger Moore, prišla princ Charles in Diana v spektakularni srebrni kreaciji Brucea Oldfielda, eni od mnogih provokativnih, ki so ji skozi leta prinesle status modne ikone. In ene od tistih, na katere je bil Charles tako zelo jezen, ker je menil, da ga je žena s svojo armado stilistov povsem zasenčila. Princ William je okoli modnih eksperimentov svoje drage precej bolj samozavesten in po več kot letu globalnega ukvarjanja s kontroverzno, prepirljivo svakinjo mu je zagotovo godilo, da so se oči svetovne javnosti spet uprle v njegovo bodočo kraljico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta