(FOTO) Operni večer na ptujski Panorami

Denis Živčec
18.07.2021 04:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simon Krečič, umetniški direktor Opere SNG Maribor, je tako vodil ansambel SNG pred 5000 poslušalci na Panorami.
Marko Pigac/mp Produkcija

Z opernim večerom na ptujski Panorami se je začel 13. mednarodni glasbeni festival Arsana, katerega težišče je sicer v drugi polovici meseca. Med vrhunci letošnjega dogajanja je nastop ameriške vokalne zasedbe Naturally 7, ki bo 25. julija s koncertom na dvorišču Minoritskega samostana tudi uradno odprla festival.

Darja Beci, Valerija Viktorija Frangež, Hiša penin Frangež, mama vinske kraljice 2019 Mete Frangež, Jožica Ternar, mama mis Slovenije 2007 Tadeje Ternar
Marko Pigac/mp Produkcija
Operni divi Sabina Cvilak in Irena Petkova sta topel julijski večer še polepšali.
Marko Pigac/mp Produkcija

Festival Arsana je v dosedanjih 12 različicah z več kot 850 dogodki na številnih prizoriščih mestnega jedra gostil že več kot 8500 umetnikov in po navedbah organizatorjev privabil več kot 370.000 obiskovalcev. V 13. izvedbo je vstopil z brezplačnim dogodkom v arheološkem parku Panorama. Glasbeni večer velikih opernih uspešnic je izvedla Opera Slovenskega narodnega gledališča Maribor s simfoničnim orkestrom in solisti pod taktirko dirigenta Simona Krečiča.

Srce in motor festivala. Simon Krečič, umetniški direktor Opere SNG Maribor, Ana Delin, programski in organizacijski odbor Festivala Arsana, in Mladen Delin, umetniški direktor festivala
Marko Pigac/mp Produkcija
Nalezljivo šarmantna džentelmena. Jaki Jurgec in Martin Sušnik, operna solista SNG Maribor
Marko Pigac/mp Produkcija

Dogajanje se bo nadaljevalo 23. julija s koncertom gostiteljev Vox Arsana, Vlada Kreslina in godalnega orkestra pod vodstvom Matije Krečiča. Naslednji dan bo nastopil Big Band RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla in s solisti Eldo Viler, Otom Pestnerjem, Nušo Derenda, Nino Strnad in Sašo Lešnjek. Povezovalec večera slovenskih popevk bo Tilen Artač.

Vsestranska Boštjan Lesjak, lastnik BKTV, in Niko Zagoršek, vodja organizacije in koordinator Festivala Arsana
Marko Pigac/mp Produkcija
Zakon in red. Nina Grdinić z Okrožnega sodišča v Mariboru in nekdanja poslanka Alenka Lampe
Marko Pigac/mp Produkcija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta