(FOTO) Slovenske superzvezde žarijo naprej. In zdi se, da ni minil niti dan

Denis Živčec Denis Živčec
05.06.2022 04:00

Na prelomu tisočletja se je v modo vrnil slovenski pop. Zdaj so se Sebastian, Bepop in Game over skupaj vrnili na oder.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsi smo del mavrice. Pomembno sporočilo strpnosti, miru, ljubezni in sprejemanja med Sebastianovim nastopom.
Marko Pigac/mp Produkcija

Bil je čas, ko se je zdelo vse mogoče. Sončni mrk leta 2000 napovedanega konca sveta ni prinesel, Hale-Bopp komet smo videli že nekaj let prej in zdelo se je, da je le še malo reči, ki nas lahko presenetijo. Zabave so bile bučne, polne hrvaške glasbe, na njih se je pilo svetlo pivo s krhljem limone, zataknjenim za vrat steklenice. Udarni dance val slovenske glasbe je izzvenel nekje sredi devetdesetih, tehno je polzel iz mode, vse se je nekako začelo vrteti okoli Stavrosa, Lune, Cece in elektronskih zvezdnikov tipa Gigi D'Agostino. L'Amour Toujours. Ljubezen za vedno. A sčasoma nam je začela iti na živce.

In potem ... je prišel Sebastian

Nato se je zgodil nepričakovani obrat. Prva sezona slovenske različice oddaje Popstars je med zvezde katapultirala mega priljubljeno skupino Bepop. Ti si moje sonce. In še vrsto uspešnic. Val navdušenja nad domačim popom se je spremenil v cunami in dvignil celotno slovensko pop sceno. Še prej, 23. septembra 2000, je s skladbo Hočem to nazaj na izboru za mis Slovenije 2000 Sebastian čez noč postal seks simbol slovenskih najstnic in še koga. Leta 2001 so glave začeli mešati Mark, Steffanio in Dennis, združeni v skupino Game Over. Ljubezen igra je za dva.

A bilo jih je mnogo več, sploh ko so se povezali v zdaj že legendarno Popstars turnejo. S čarobnim menedžersko-produkcijskim dotikom Natke Geržina in Zvoneta Tomca je Slovenija dobila nebo, polno domačih zvezd, slovenski izvajalci pa so postali obrazi na posterjih, zvezkih in naslovnicah. Slovenska glasba se je vrnila v modo in zavladala lestvicam. Kako izjemen trenutek, še pred narodno-zabavno in turbofolk manijo. Leta so minila, oboževalci so odrasli, vmes so se pojavili novi, mlajši, ki jih glasba s preloma tisočletja navdihuje in zabava. Tudi izvajalci tistega časa še niso rekli zadnje. Še več, skupaj so se vrnili na oder. Bepop, Game Over in Sebastian so v razprodani Cvetličarni v duhu 20. obletnice projekta Popstars gostili "ultimativni throwback koncert". Na njem so občinstvo presenetili tudi s pesmijo Popstars United, koktajlom svojih treh največjih uspešnic. Večer je odprl prvi veliki najstniški idol samostojne Slovenije, Sebastian, ki je vzdušje do vrelišča pripeljal s plesalkami Laro Jugovič, Neli Pernek, Katjo Rigler in Neli Šijanec. Game Over so pri pesmi Mladost dobili dodatne okrepitve – trio Booom!, novo slovensko fantovsko skupino, ki si pot med poslušalce še utira.

Vedno bodo naše sonce. Simonu se ne da več, a Bepop ladies Tinkara Fortuna, Ana Praznik in Alenka Husič zgodbo odlično nadaljujejo tudi same.
Marko Pigac/mp Produkcija
Tuno na harpuno! Enkrat frajerji, vedno frajerji - in Game Over se ne zdijo niti dan starejši kot na vrhuncu slave.
Marko Pigac/mp Produkcija
Še imajo to v sebi. Oboževalci so odrasli, a tudi mlajših, ki jim je všeč glasba s preloma tisočletja, ne manjka. Sicer pa ... popstarsi še niso rekli zadnje.
Marko Pigac/mp Produkcija/pigac.
Niti čuk Jože Potrebuješ se ni mogel upreti selfiju z izvajalci, ki so močno zaznamovali celo generacijo.
Marko Pigac/mp Produkcija
Hočejo to nazaj! In mi tudi. Sebastian je s plesalkami Laro Jugovič, Neli Pernek, Katjo Rigler in Neli Šijanec dvorano spravil v milenijsko ekstazo.
Marko Pigac/mp Produkcija

Ganljiv poklon nikoli pozabljenemu Nejcu

Zadnja tretjina večera pozitivne energije je bila rezervirana za skupino Bepop, ki se je tokrat povečala s pomočjo sedmih plesalk Plesnega mesta. Nejc je odšel mnogo prezgodaj, Simonu do skakanja po odrih ni več, Ana, Tinkara in Alenka zgodbo naprej suvereno peljejo same. Pri zimzeleni pesmi Moje sonce je za klaviature sedla sestra pokojnega člana Nejca, Eva Erazen. Trenutek za kurjo polt. Glasbeniki so s pomočjo Tomca in Geržine pripravili "mashup" svojih uspešnic, ki bo 7. junija izšel kot uradni singel Popstars United. Pospremila ga bosta dokumentarec in film.

"Priznamo, da nas je tako močan in pozitiven odziv oboževalcev, medijev ter glasbenih kolegov kar malo presenetil," pravijo pevci, zbrani v projekt Popstars United. "Organizacije zabave v Cvetličarni smo se lotili predvsem zato, da se spomnimo lepih trenutkov izpred dvajsetih let, da spet skupaj preživimo eno noč na odru, se imamo fajn in se še enkrat poveselimo s svojimi oboževalci," pravijo zvezdniki. Na Švedskem so se vrnili Abba, v Sloveniji so se skupaj na oder vrnili Sebastian, Bepop in Game Over. Vse bo torej še v redu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta