Jojo, nisi sam

Aljoša Stojič
29.11.2020 05:00
Čutite pomanjkanje energije in utrujenost? Depresija?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Enotni smo močnejši.
Epa

Drvimo v veseli december, ampak se ga prav ne veselimo. Včasih se mi dozdeva, da drvimo v prepad - sploh v sanjah. In sploh, če smo po malem nagnjeni k depresivnosti. Ko je Josip Iličić to poletje zbolel za depresijo, njegove bolezni mnogi niso jemali resno. Češ, kakšne čustvene težave pa ima lahko nekdo, ki z brcanjem žoge služi milijone. Taki so pozabili, da smo vsi ljudje iz krvi in mesa in da naši možgani delujejo neodvisno od stanja na osebnem računu. Mogočen hrast se bo v viharju zrušil, ker je znotraj preperel, preživela pa bo upogibajoča se suhica breza, ki je videti brezupna. Ne bom se poglabljal v duševno stanje nekoga, ki je za spletni medij avgusta lahkotno zapisal: "Na instagramu je v nedeljo dopoldne vzniknila fotografija, na kateri je Iličić s svojo boljšo polovico Tino, poza nogometnega velemojstra pa ni nič kaj depresivna." Aja? Kakšen pa bi moral biti Iličić kot depresivnež? S čikom v roki, flašo v grlu, z jezikom do tal in s podočnjaki, povešenimi do groba. Kaj bi Jojo moral na Tiktoku igrati jojo (po navadi lesen kolešček, ki ga z vrvico premikamo gor in dol), da bi bil videti normalen? Ali pa bi šele potem, Jojo z jojem, kazal podobo blazneža? Biti depresiven v Bergamu ni nič posebnega, meni bi se zdelo nenormalno, če bi ob toliko mrtvih, žalostnih in brezupnih ljudeh nekdo ostal neprizadet. Jojo ni tak, definitivno, kar je pokazal tudi z igrami in odnosom v slovenski reprezentanci. Kek je dovolj pameten, pustite človeka pri miru, dajte mu čas za okrevanje, je govoril naš selektor. Iličić je že nazaj, Keku pa se v naročje vrača še (bivši) reprezentančni adut Kevin Kampl, ki je "zbolel" v mračnih časih pred Kekom.

Simptomi depresije so takšni, da postajam zaskrbljen. Izguba volje in motivacije. Pomanjkanje energije in utrujenost. Potrtost in tesnoba. Občutek notranje praznine. Motnje koncentracije in spomina. Zmanjšana učinkovitost pri delu. Se vam kaj od tega zdi blizu? Marsikaj se je nakopičilo v nas to neveselo leto. Bojim se, da nas bo razneslo, če ne prej, takrat, ko bo pandemije konec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.