Legendarna lepotica si ne upa več iz hiše

Denis Živčec Denis Živčec
20.03.2022 04:30

Nekdo je iznakazil Lindo Evangelisto. Kultna supermanekenka je postala žrtev spodletelega lepotnega posega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uživala je na modni brvi in med ljudmi, danes Linda Evangelista komaj kdaj stopi iz hiše.
Profimedia

Linda Evangelista je bila ena od prvotnih supermodelov in v devetdesetih letih je bila med najbolj iskanimi lepoticami na svetu. Mnogi se je spominjajo po besedah, da za manj kot deset tisoč dolarjev ne vstane iz postelje, danes pa je situacija precej drugačna. Nekoč ena najbolj fotografiranih žensk na svetu zadnjih pet let živi odmaknjeno, zdaj pa se je odločila odkrito spregovoriti o lepotnem postopku zamrznitve maščobnega tkiva, ki je deformiral njeno telo. "Rada sem bila na pisti, zdaj pa se bojim, da bom na ulici srečala koga, ki ga poznam. Utrujena sem od skrivanja in sramu. Ne morem več živeti v tej bolečini in končno sem pripravljena spregovoriti," je Linda povedala v velikem intervjuju za revijo People.

"Poskušala sem to popraviti sama, mislila sem, da delam nekaj narobe. Zgodilo se je, da sem nehala jesti, mislila sem, da izgubljam razum. Junija 2016 sem končno obiskala zdravnika, ki mi je rekel, da dieta in vadba ne pomagata," se spominja. Danes 56-letni Evangelisti so nato diagnosticirali paradoksalno hiperplazijo maščobnega tkiva, redek stranski učinek, ki prizadene zgolj odstotek ljudi, ki se odločijo za metodo CoolSculpting. Proces zamrzovanja povzroči zgostitev in širjenje prizadetega maščobnega tkiva. Po tem je imela tudi dve neuspešni liposukciji.

Tudi kadar ni zelo mrzlo, se trudi svoje od lepotnega posega iznakaženo telo zakriti.
Profimedia

Zamrzovanje sala je šlo zelo po zlu

"Zakaj mislimo, da moramo takšne stvari početi s svojim telesom? Vedno sem vedela, da se bom postarala. In vem, da gredo naša telesa skozi različne procese. A preprosto nisem mislila, da se bo vse tako izteklo," je priznala in dodala, da je zaradi vsega izgubila tudi svojo identiteto. "Fizično se ne prepoznam, pa tudi kot oseba ne. Ne gledam se v ogledalo, ker nisem več podobna sebi," je povedala Evangelista. "Upam, da se bom znebila sramu in pomagala drugim ljudem, ki so v enakem položaju kot jaz, to je moj cilj," je zaključila. O posegu, ki jo je deformiral, je Linda prvič spregovorila na svojem instagramu septembra lani. "Danes sem naredila velik korak k odpravljanju krivice, ki sem jo trpela zadnjih pet let, kolikor o vsem molčim. Svojim sopotnikom in vsem, ki se sprašujete, zakaj zadnja leta ne delam, želim povedati o tem."

Zlati časi. Izjava, da za manj kot deset tisoč dolarjev ne vstane iz postelje, je šla v zgodovino.
Profimedia

"Ta poseg je povečal, ne zmanjšal moje telesne maščobe, in me pustil trajno iznakaženo. Niti dve boleči operaciji nista pomagali, ostala pa sem, kot so to mediji dobro opisali - neprepoznavna," je takrat zapisala bivša manekenka, ki je v karieri krasila več kot 700 naslovnic po vsem svetu. Škoda, da se je tako kilavo iztekla ena najveličastnejših modnih karier. Kanadska lepotica italijanskega rodu je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja zelo kmalu postala ena najbolj iskanih manekenk. K njeni prepoznavnosti je pomembno prispevala odločitev, da svoje svetlo rjave lase skrajša na kratko deško pričesko.

Linda je rojena 10. maja leta 1965, odraščala je v veliki družini. Mladost je preživela v mestecu blizu Niagarskih slapov. Starši so bili italijanski priseljenci, oče Tomaso je delal za General Motors, mama pa je bila knjigovodja. Svet mode jo je vselej magično privlačil. Ko je imela komaj 16 let, je odpotovala na Japonsko, kjer bi bila morala pozirati. Od tam je poklicala kanadsko ambasado in prosila za pomoč pri vrnitvi domov, saj so od nje zahtevali, da pozira gola.

Koliko slave na eni fotografiji. Modni car Karl Lagerfeld, ob njem pa legendarne supermanekenke Cindy Crawford, Linda Evangelista in Claudia Schiffer leta 1996 na Chanelovi modni reviji.
Reuters

Leta 1981 jo je mama pospremila v New York, kjer je podpisala pogodbo z modno agencijo Elite. Leta 1984 so jo poslali v Pariz in tri leta kasneje se je njen trud poplačal, ko se je pojavila na naslovnici prestižne revije Vogue. Po tem, ko se je leta 1987, ko je imela komaj 22 let, poročila s šefom agencije Elite Geraldom Mariejem, je začela dobivati vse boljše ponudbe. Postala je zaščitni obraz modne hiše Versace, kozmetične hiše Revlon, leta 1990 pa so jo v reviji People uvrstili med 50 najlepših ljudi na svetu. Njena izjava, da za manj kot deset tisoč dolarjev niti ne vstane iz postelje, je postala legendarna.

Bivši jo je sredi nosečnosti zamenjal za Salmo Hayek Velika profesionalka ni nikoli živela razuzdano. S kolegicami Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudio Schiffer in Christy Turlington so bile na vrhu modnega sveta, modne in kozmetične hiše so jih velikokrat angažirale skupaj.

Njenega nekdanjega moža, s katerim je bila poročena šest let, so zaradi obtožb o nadlegovanju žensk, tudi mladoletnic, preiskovali policisti. Linda se je postavila na stran žensk. Po tem, ko sta se leta 1993 ločila, se je Linda preselila v Ameriko, kjer je spoznala igralca Kyla MacLachlana, skupaj sta bila šest let in se vmes celo zaročila. Kasneje sta se razšla, njena naslednja ljubezen pa je bil francoski nogometaš Fabien Barthez. Spremljala ga je na tekme, pričakovala sta celo otroka, a je žal v šestem mesecu splavila. Žalost je bila prevelika in njuna ljubezen teže dogodka ni prenesla.

Njeni kratko pristriženi lasje so sprva šokirali, a pričeska je kmalu postala ikonična in posnemana neštetokrat.
Reuter

Mamica je postala šele leta 2006, pri 41 letih, a ni želela odkriti identitete očeta dečka Augustina Jamesa. Svet je izvedel, kdo je oče, šele ko ta ni želel plačevati preživnine in ga je Linda tožila. Takrat je prišlo na dan, da je oče dečka mogotec Francois-Henri Pinault, lastnik milijardnega modnega imperija, ki je zdaj poročen z igralko Salmo Hayek. Lindo je zapustil sredi nosečnosti in se raje odločil za igralko. Na sodišču je dosegla, da mora Pinault za sina plačevati 46.000 dolarjev preživnine mesečno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta