Najstnice, ki se same sebi zdijo grozne

Denis Živčec Denis Živčec
13.02.2020 14:55

Če kaj, mi je vsako leto bolj vseeno, kateri hollywoodski igralec dobi oskarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

Tistih šest filmov, okoli katerih se vrti sto ur podelitve, večinoma sploh nisem videl, zato si ta semenj ničevosti ogledam bolj ali manj le zato, da vidim modne zadetke in kikse. Mazohistično sem očitno bil razpoložen tisti dan, pa sem si ogledal tudi ah in oh ekskluzivni prenos z oskarjevske rdeče preproge, ki ga je pripravila mati vseh televizijskih neumnosti, estradna televizija E!. Bilo je neskončno navdihujoče.
Na rdeči preprogi je stala njihova paradna novinarka Giuliana Rancic. Očitno v zadnji fazi anoreksije je vsa koščena in špičasta med zvezdniki, daleč daleč stran od ruskega bifeja, krilila z mikrofonom, pri tem pa ji je vsake tri minute nekdo dejal: "Uau, čudovito izgledaš!" Najstnice, ki se same sebi zaradi konfekcijske številke M zdijo grozne, so tako dobile še uradno potrditev. Z lačno Giuliano so bili iz studia na zvezi štirje modni komentatorji. Jasno, en tetkast tip z baročno okrašenim ovratnikom suknjiča in tri generične hollywoodske lepotice. Veliko veliko belih zob, veliko veliko puhlih komplimentov. Vsi so bili tisti večer preprosto "Amaaaaaazing!". Večina zvezdnic, ki so jih komentirali, se jim je tisti večer zdela fantastična. Ko je mimo prišla kakšna v očitno dolgočasni in staromodni obleki, so zavpili, da je izbrala čudovito kreacijo v duhu starega Hollywooda. Ko je mimo prišla kakšna, pri katerih je stilistom povsem spodletelo, so začeli hvaliti njeno drznost in individualnost. Roko na srce, če Billie Eilish trenutno ne bi bila najbolj oblegana in uspešna glasbenica na svetu, njenega matronastega Chanelovega modnega eksperimenta zagotovo ne bi zasuli z evforijo, temveč bi najbrž kaj hitro pristala na tabloidnih straneh modnih poražencev. Ker je Billie Eilisih trenutno glasbena norma za vse, ki si želijo biti v trendu, je njen slog kar naenkrat "Amaaaaazing!" in "Svež, drzen, meje premikajoč!". Ko se je po rdeči preprogi sprehodila kakšna malo bolj debela, so modni kritiki, z nekaj vidne napetosti v obrazu, v en glas vzkliknili, da gre za izjemno navdihujočo žensko z izjemno osebnostjo. "In zdi se, da je nekaj kilogramov izgubila," je dodala ena od modnih strokovnjakinj.
Maškarada na rdeči preprogi je bila le predigra sami podelitvi. Sam šov relativno brezzvezen, z nekaj kratkimi in mejno duhovitimi govori, a z veliko kvot. Za en večer so nam Američani ustvarili svet popolnega sprejemanja in brezpogojne ljubezni. Vse je bilo natančno prešteto. Število belcev, število temnopoltih, število temnopoltih žensk, število latinov, najhujša je bila patetična glasbena točka, kjer je v ozadju stal zborček, sestavljen iz belcev, črncev, Azijcev in invalida na vozičku. Da ne bi kdo slučajno prezrl invalidne komponente, je kasneje enega od manj pompoznih oskarjev podelil moški z Downovim sindromom. Ena od pevk je imela približno 150 kilogramov, med zahvalnimi govori smo slišali tudi nekaj okoljevarstvenih, LGBT in veganskih tem. Kritiko, da je nominiranih preveč moških, so organizatorji reševali z veliko ženskimi podeljevalkami, žensko dirigentko in nekaj feminističnih floskul o tem, kako so vse ženske junakinje. Kot bi zunaj ne obstajal svet poln nepravičnosti, nestrpnosti in hollywoodsko napajane instagramovske plehkosti. A bilo si je lepo za en večer nadeti masko s politično korektnim nasmehom in se pretvarjati, da je s tem planetom vse v redu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta