Okroglih 500 pod črto

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
29.10.2023 05:00

Grunf iz Alana Forda nam v jubilejni 500. številki Večera v nedeljo sporoča temeljno resnico: "Boljše biti malo nor kot pa malo pameten." Dobrih zgodb v časopisu ne bo zmanjkalo, prej bo zmanjkalo dobrih bralcev. (Večerko).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Na kaj vas asociira zgornji naslov? Mnoge gotovo na 505 s črto, nepozabne bonbone, s katerimi so se sladkali že v stari Jugoslaviji. Še zdaj nas presenetijo na polici katere izmed bolj nostalgično založenih trgovin. Sadni bonbon, na katerega so odtisnili značilno modro črto, je za svojih 87 let v zavidljivo dobri kondiciji.

Pri Večeru smo to nedeljo obkrožili številko 500, prihodnje leto pa bomo 6. aprila vstopili v razburljivo najstniško obdobje. Ob tem skromnem jubileju opažam predvsem, da čas (pre)hitro beži. Znanci, s katerimi si tu in tam prekrižamo pot na kakšni obletnici, poroki ali pogrebu, me skoraj brez izjeme sprašujejo, kako je kaj v Večerovi športni redakciji. Rečem jim, da so Večerovi "športniki" v redu, da pa sem zadnja leta osredotočen na nedeljsko izdajo Večera. In pogosto sledi podvprašanje: "A to pri Večeru tudi obstaja?" No, vam, ki berete te vrstice, ni treba razlagati, da smo v Večeru v nedeljo - tudi po klikanosti, to najbolj šteje - še naprej v zavidljivo dobri kondiciji. Upam, da ostanete z nami, sem zapisal v premierni nedeljski kolumni. In to željo ponavljam v številki 500. Ker časopis brez bralcev je kot polenta brez ocvirkov.

Prva nedeljska številka Večera
Marko Vanovšek

V Večerovi prvi nedeljski številki se je Luka Šulić pohvalil Jaši Lorenčiču, da ima 2Cellos za leto 2015 rezerviranih 40 koncertov v ZDA. In omenil - netipično za Mariborčana - da si je v Ljudskem vrtu v živo ogledal eno samo tekmo: "Tam na severni strani stadiona, pri ograji, je bila ena taka smreka. In sem splezal čez, bemtiš, ni bilo lahko, malo nevarno, ampak sem. Samo da sem videl, kako je Maribor remiziral z Ajaxom. Čeprav so naši potem izgubili gori, ne bom pozabil tiste 'zmage'."

Boris Jaušovec nas je v nedeljo, 6. aprila 2014, spomnil, da je v nedeljo, 6. aprila 1941, okoli pete ure zjutraj nemška vojska bombardirala Beograd, uro kasneje je nemški Wehrmacht že zasedel Gornjo Radgono.

Gregor Grosman se je v prvi številki poglobil v Samsungov galaxy S5: "Ko smo telefon prijeli v roke, smo se takoj počutili bolj pametne in bolj zdrave. Prva aplikacija, ki smo jo preizkusili, je bila S-Health ..."

Ne vem, če smo po desetih letih od prvega nedeljskega Večera kaj bolj pametni in kaj bolj zdravi. Nam pa Grunf iz Alana Forda v tej jubilejni 500. številki sporoča temeljno resnico: "Boljše biti malo nor kot pa malo pameten."

Dobrih zgodb v časopisu ne bo zmanjkalo, prej bo zmanjkalo dobrih bralcev. (Večerko).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta