(POGOVOR) Vrhunska jadralka Veronika Macarol Tadič: Na platno preliva čustva, ki jih navdihuje morje

Ilona Dolenc
14.05.2023 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S paleto in čopiči ni Veronika Macarol Tadič nič manj spretna kot z jadralskimi vrvmi.
S paleto in čopiči ni Veronika Macarol Tadič nič manj spretna kot z jadralskimi vrvmi.
Tomaž Primožič/FPA
Veronika Macarol Tadič je zapisana športu že od mladih nog. Preden se je začela resno ukvarjati z jadranjem, je trenirala odbojko, atletiko, veslanje ... Tudi jahanja morskih valov na krovu jadrnice je pravzaprav vajena že od otroštva, saj je oče velik ljubitelj starih jadrnic. "Imeli smo tudi svojo jadrnico in smo bili pogosto na morju," pravi. Od staršev se je navzela tudi ročnih spretnosti: "Mama je vedno lepo risala, oče pa je veliko delal z lesom, pri čemer je pogosto zaposlil tudi mene. Ko smo dali našo leseno jadrnico na suho, je tudi mene čakalo brušenje, oče pa me je zadolžil za to, da sem na les kaj napisala ali narisala," se spominja družinskih opravil.

Tik pred zaključkom študija pa je klic vetra in morja preglasil Veronikino prvotno namero, da bi postala arhitektka. Začelo se je obdobje intenzivnih treningov in pogostih regat, na katerih je tandem Mrak-Macarol žel vse večje uspehe in prinašal domov vse žlahtnejše kolajne ...

Zelo veliko je slikala po olimpijskih igrah v Riu leta 2016. Takrat je tudi nastal njen ustvarjalni kotiček, mansardica na vrhu manjšega stanovanjskega bloka v Semedeli, kjer v pritličju bivajo Veronikini starši, medtem ko z možem Tadejem Tadičem živita v koprskem mestnem jedru.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta