(RECEPT) Cantuccini, italijanski piškoti

Zora Štok Zora Štok
01.05.2022 04:25

Cantuccini so eni najbolj priljubljenih piškotov v Italiji, znani so tudi zunaj njenih meja. Običajno jih ponudijo ob kavi, ponekod tudi s kakšnim dobrim vinom. Prav tako so nepogrešljivi na seznamu praznične decembrske peke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Potrebujemo:

Profimedia

31 dag moke

20 dag mandljev

15 dag sladkorja

3 jajca

ščepec soli

1 žlička vaniljevega ekstrakta

2 zravnani žlički pecilnega praška

1 žlička pomarančne lupine (po želji)

V skledo skupaj presejemo moko, pecilni prašek in sol. Jajca in sladkor penasto stepemo. Ko je zmes svetlo rumena, dodamo vaniljo in pomarančno lupino (če jo uporabimo), potem postopoma dodajamo presejano moko. Na koncu v testo dodamo cele mandlje, vmešamo jih s kuhalnico ali lopatko.

Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico segrejemo na 180 stopinj. Iz testa (ki je lepljivo, zato si roke navlažimo) oblikujemo dve ali tri štruce in jih damo na pekač. Med peko se štruce nekoliko razlezejo, zato jih ne položimo preblizu skupaj. Pečemo jih 25 do 30 minut, potem štruce vzamemo iz pečice in jih narežemo na pet milimetrov debele piškote. Te zložimo na pekač in ga damo v pečico za še deset minut, po prvih petih minutah dodatne peke piškote obrnemo, da se lepo zapečejo z obeh strani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta