(RECEPT) Passatelli, božične testenine

Zora Štok Zora Štok
16.01.2022 04:30

Passatelli so testenine, značilne za italijansko pokrajino Emilija - Romanja. Postreženi v juhi so tradicionalna božična jed v tistih krajih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Profimedia

Potrebujemo:

20 dag drobtin

20 dag naribanega parmezana

4 jajca

ščepec muškatnega oreščka

pol žličke soli

ščepec mletega popra

naribana lupina ene limone

Drobtine presejemo skozi sito z bolj redko mrežo, damo jih v skledo. Dodamo nariban parmezan in jajca ter sol, muškatni orešček, poper in limonino lupino. Najprej z vilicami nekoliko razmešamo jajca, potem postopoma vmešavamo drobtine. Testo lahko gnetemo z rokami, lahko pa tudi v stroju, uporabimo kavelj za kvašeno testo. Če se testo drobi, dodamo malo tekočine (vodo ali jušno osnovo), če se lepi ali je redko, dodamo še malo drobtin. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo počivati vsaj dve uri. Potem ga razdelimo na tri ali štiri dele in stisnemo skozi stiskalnico za krompir, uporabimo nastavek z največjimi luknjami. Če nimamo stiskalnice za krompir ali posebnega pripomočka za stiskanje passatellijev, lahko testo spustimo skozi stroj za mletje mesa. Med stiskanjem testenine režemo na pet centimetrov dolge kose. Takoj ko so narejeni, passatellije damo v vrelo juho ali vodo, vendar naj bo temperatura kuhanja zmerna, toliko da tekočina brbota. Če bi preveč vrela, bi testenine razpadle. Passatelli so gotovi, ko priplavajo na vrh. Postrežemo jih takoj, če jih bomo jedli v juhi, če pa jih pripravljamo s kakšno omako, jih z njo prelijemo, potem ko jih s cedilko poberemo iz posode, v kateri smo jih kuhali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta