Za novo pljučnico ni ne zdravila ne cepiva

Reuters
19.01.2020 05:02

Po navedbah Svetovne zdravstvene organizacije bi lahko novi virus povzročil izbruh pljučnice na Kitajskem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Kitajskem so zaznali nov virus, ki povzroča pljučnico.
Reuters

Več kot 50 obolelih za pljučnico (in en smrtni primer) v kitajskem mestu Wuhan bi lahko bilo povezanih z novonastajajočimi člani družine virusov, ki so povzročili izbruh smrtonosnih bolezni sars in mers, poroča Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Medtem ko je Agencija za zdravje pri Združenih narodih poročala, da potrebujejo še več informacij, da bi lahko natančno potrdili vrsto patogena, ki povzroča infekcijo, so dodali, da je pojav novega koronavirusa povsem mogoč.
Kitajska tiskovna agencija Xinhua je že objavila laboratorijske rezultate, ki jih je pridobila skupina strokovnjakov - z njimi so dokazali prisotnost nove vrste koronavirusa, ki je izbruhnil decembra lani. Jianguo s kitajske akademije za inženirstvo, ki je vodil skupino raziskovalcev, je za tiskovno agencijo Xinhua povedal, da je testiranje vzorcev, pridobljenih pri 15 pacientih, pokazalo prisotnost novega koronavirusa. Poročajo o kar 55 obolelih za pljučnico.
Xinhua poroča, da lahko traja več let, da bodo raziskovalci razvili zdravilo in cepivo. Izbruh se je zgodil ravno pred kitajskim novim letom (pričelo se bo 25. januarja in bo v znamenju podgane), ko bo okrog 1,4 milijarde Kitajcev odpotovalo domov ali v tujino. Kitajska vlada pričakuje, da bodo Kitajci v prazničnem času opravili skupno kar okrog 440 milijonov voženj z železnico in še 79 milijonov z letali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta