(FOTO) Dva obraza muhaste dive: Christina Aguilera v sebi nosi zelo bolečo zgodbo

Denis Živčec Denis Živčec
20.11.2021 04:00

Christina Aguilera je navdušila milijone s pesmimi, kot sta Fighter in Beautiful, a za temi ikoničnimi uspešnicami se skriva zelo osebna zgodba o preživetju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Christina Aguilera je odraščala v domu, polnem nasilja. Kot pevka, plesalka, igralka, filantropinja in mati dveh otrok je prava vsestranska superženska. Že več kot petindvajset let predstavlja navdih svojemu občinstvu. Resda je preboj doživela kot mlada igralka v otroški televizijski oddaji Mickey Mouse Club, vendar jo je med zvezde izstrelil mogočen glas. Vselej se je zavzemala tudi za področja, ki so ji pri srcu, med drugim za pravice živali, varovanje okolja in pravice skupnosti LGBT​, prav tako je goreča borka proti družinskemu nasilju. Pri tem imajo veliko vlogo dogodki iz njenega otroštva. O nasilju v svoji družini je govorila že večkrat, za Paper Mag pa je dejala, da je bilo družinsko nasilje običajno v njeni soseski na newyorškem Staten Islandu. Prisiljena je bila biti priča očetovi zlorabi matere. Christina se je navadila, da je njena mati ves čas v podrejenem položaju, da bi ustregla možu, in če mati ni bila previdna z besedami, jo je on, nekdanji vojak, pretepel. Ni pa tepel samo nje. Tudi Christina je trpela zaradi udarcev, lasanja, kričanja ...

Reuters

Ker je očeta zbudila, jo je udaril do krvi

Pevka nikoli ne bo pozabila dneva, ko ji je po bradi kapljala kri. Mama jo je tedaj vprašala, kaj je narobe, in štiriletna Christina je pojasnila, da je oče želel zadremati, ona pa je povzročala hrup, zato jo je silovito udaril. Kasneje je zatočišče našla v glasbi. Sovražila je občutek nemoči, petje je postalo njena tolažba in vir upanja. Nasilje v družini se je nadaljevalo in stopnjevalo do ločitve staršev, takrat je bilo Christini šest let. Še danes pravi, da je bila ločitev največje darilo, kar jih ji je mama dala.

Tako je dobila priložnost za razmeroma lepo otroštvo. Močno se je odtujila od nasilnega očeta, a mu vrat ni povsem zaprla - mnogo kasneje je v intervjujih dopustila možnost, da se z njim kdaj sreča. Prav nasilje naj bi bilo eden od razlogov, zakaj je v življenju tako zelo garala. Samostojnost, neodvisnost in svoboda ji namreč pomenijo največ.

Glasbenica je 40. rojstni dan praznovala 18. decembra lani, priložnost pa je izkoristila, da je na družbenem omrežju Instagram spregovorila o tem, kako sprejema staranje. "Staranje še vedno spremlja stigma, sama pa sem ta proces vedno sprejemala. Že od nekdaj nase gledam kot na staro dušo, cenim modrost in lepoto, ki ju prinese vsako novo leto življenja," je zapisala.

Dejala je, da je bilo leto 2020 posebno, in dodala, da je zdaj pravi čas za sprejemanje težkih, a pomembnih odločitev. "Slišala sem, da naj bi nas v štiridesetih čakali najlepši trenutki v življenju," je poudarila, da verjame, da najboljše šele pride, "in pripravljena sem nanje." V objavi je izrazila hvaležnost 12-letnemu sinu Maxu, ki se je rodil v zvezi z Jordanom Bratmanom, in šestletni hčerki Rain iz zveze s sedanjim zaročencem.

Reuters

"Neskončno hvaležna sem vsem, ki mi že več kot 20 let stojite ob strani. Neverjetno hvaležna sem, da imam okrog sebe najboljše prijatelje, ekipo, ki verjame vame in me podpira, in seveda svojo družino: moj sin in hčerka sta najboljša otroka, kar bi si ju lahko želela." Zapis je sklenila z besedami, da je pripravljena na novo poglavje v življenju in da upa, da so štirideseta leta pripravljena nanjo, saj ima ogromno načrtov. Christina Aguilera je prvenec izdala leta 1999, zgolj v ZDA se je prodal v več kot osmih milijonih izvodov, do zdaj pa je posnela osem studijskih albumov. Bila je nominirana za 410 najrazličnejših nagrad, od teh jih je domov odnesla kar 145.

Zaslužila že več kot 160 milijonov dolarjev

Njen videz je, predvsem zaradi močno nihajoče telesne teže, ves čas na udaru in pod drobnogledom. Sita komentarjev je že pred časom izjavila, da si ni bila všeč, ko je bila koščena, in da je šele z leti vzljubila svoje obline. "Kar je zelo pomembno, treba se je imeti rad!" pravi.

Reuters

Platinasti lasje in neverjeten glas so jo v devetdesetih letih minulega stoletja izstrelili med zvezde, a se v času največje slave v svojem telesu ni dobro počutila. "Ko sem pričela kariero, sem bila zelo suha. Po 21. letu sem počasi pridobivala obline in jih vzljubila. Všeč mi je bilo, da sem imela zadnjico, vseeno pa mi je sedaj težko gledati fotografije z začetka kariere, saj se spomnim, da sem bila tako zelo nesamozavestna," razlaga. Šele po nekaj letih se je grammyjevka ​začela počutiti bolje v svoji koži ​in ni pustila, da bi jo pomanjkljivosti prizadele. "Ne bi želela še enkrat iti skozi svoja dvajseta – takrat iščeš samozavest. Z leti pa se nehaš primerjati z drugimi in začneš ceniti svoje telo in ga preprosto vzljubiš," je dejala. "Bistvo lepote je v tem, da se sprejmeš. Z leti tudi ugotoviš, da je življenje prekratko, da bi ga zapravil za razmišljanje o tem, kaj si drugi mislijo o tebi. Spoznala sem, da ustvarjam spomine zase in da se ne smem ozirati na to, kaj bodo rekli drugi," poudari.

A tudi z alkoholom se tu in tam zaplete. Njenemu zaročencu Matthewu Rutlerju so po divji vožnji odredili varščino 30.000 dolarjev, Christina Aguilera pa je bila medtem tako pijana, da ni bila sposobna poskrbeti niti zase, kaj šele za njegovo izpustitev. Škandal bi minil z manj pozornosti, če on takrat ne bi vozil pijan. Pevko so zaradi alkoholizma prijatelji menda večkrat nagovarjali k rehabilitaciji na kliniki, a za to niti slišati noče. Spomnimo se njenega z alkoholom podkrepljenega čudaškega obnašanja na Super Bowlu in podelitvi grammyjev, igralcu Jeremyju Rennerju pa se je pijana kar ulegla v posteljo.

Reuters

Tisti, ki so z njo imeli opravka, jo opisujejo kot eno najbolj muhastih estradnic. Neka oboževalka se je srečanja z 1,59 metra visoko glasbeno zvezdnico takole spomnila na spletu: "Delala sem v znamenitem tematskem parku v Kaliforniji. Aguilera je bila popolna kraljica drame. Vedno je imela okoli sebe spremstvo vsaj dvajsetih ljudi. Rinila se je mimo vrst, da bi se izognila gneči. Vseskozi je govorila, da bo plačala pozneje, in vpila, ko s čim ni bila zadovoljna."

Reuters

Čeprav Christino Aguilero zadnja leta videvamo poredko, ji poslovno gre kar dobro - njeno osebno premoženje ocenjujejo na okoli 160 milijonov dolarjev. Ob glasbeni karieri je Aguilera, po žilah katere teče ekvadorska, nemška, nizozemska, valižanska in irska kri, veliko zaslužila tudi z vlogo žirantke v televizijskih talentšovih, Za sodelovanje v oddaji The Voice je letno v žep pospravila 15 milijonov dolarjev. Svoj čas je bila prodajno zelo uspešna linija njenih parfumov in kozmetike, podpisala pa je tudi nekaj izjemno donosnih pogodb z multinacionalkami, kot so Pepsi, Oreo, Versace in Coca-Cola.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta