(PREGLED) Integriteta in korupcija: Na zakon se požvižgajo ministri, župani, direktorji ... Z lahkoto tudi večkrat

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
11.03.2023 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Se ljudi, preden se jih imenuje, sploh preverja oziroma kako se na najvišjih legah (v državi) izogniti situaciji, da si nastavil mačka v žaklju?
Se ljudi, preden se jih imenuje, sploh preverja oziroma kako se na najvišjih legah (v državi) izogniti situaciji, da si nastavil mačka v žaklju?
Robert Balen
Kjer je integriteta, tam ni korupcije, pravi teorija. Kršitev integritete je odklon od pričakovanega delovanja in odgovornosti pri preprečevanju in odpravljanju tveganj, da bi bila oblast, funkcija, pooblastilo ali druga pristojnost uporabljena v nasprotju z zakonom, pravno dopustnimi cilji in etičnimi kodeksi. Zdaj je ta prestopek potrjen večnemu županu Brd Francu Mužiču. To je že 22. pravnomočna kršitev integritete zgolj v zadnjem času. Že prej je roka KPK-ja dosegla Aleksandro Pivec, Zdravka Počivalška, Aleša Cantaruttija, Antona Zakrajška, Romana Leljaka, Mirana Stanovnika ... Prejšnji premier Janez Janša je bil v konfliktu interesov. Od vlade do vlade, od župana do župana, od enega do drugega nadzornega sveta praksa prevečkrat ignorira protikorupcijsko teorijo. Potrpežljivost (neobveščenost?) državljanov je neverjetna in veliko grešnikov, recimo na lokalni ravni, je še naprej mirno na oblasti.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta