Se vam zaradi maske meglijo očala? Poznamo preprosto rešitev, ki vam bo prihranila živce

D.Ži
18.11.2020 09:13
Potrebne je le malo iznajdljivosti in bo vaš pogled v letu 2020 mnogo bolj jasen, tudi ob prehodu s toplega na hladni zrak.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Če nosite očala, potem ste v koronskem času najbrž že na koncu z živci. Ne glede na to, kaj naredite, očala se ob souporabi zaščitne maske zameglijo. Topla sapa se nabere na gladki površini hladnega stekla, zlasti pri večjih temperaturnih spremembah, kot je prehod iz toplega na hladen zrak. 

Nenadoma so se na tržišču pojavili razni geli, robci in tekočine, z lepo embalažo in pompozno oglaševani, a pogosto razočarajo. Nekateri se v iskanju rešitve obrnejo celo na optike. Obstaja nekaj trikov, za katere vam ne bo treba odšteti niti enega dodatnega evra.

Profimedia

Obstajajo sicer tudi tako imenovane anti fog leče, ki se ne zameglijo, na voljo so v optikah, njihova cena pa se giblje okoli 80 evrov. Prihranile vam bodo kar nekaj živcev, čeravno uporabniki poročajo, da se prej ali slej ob temperaturnih spremembah vendarle zameglijo, a manj. 

Pravijo, da pomaga, če masko ob nosu močno pričvrstimo, nekateri prisegajo cel ona dvostranski lepljivi trak, ki ga namestijo ob zgornjem robu maske ob ličnicah. Tako naj bi sapi preprečili dostop do očal. Pomembno je, da vam je maska prav, zelo bo pomagalo, če jo namestite visoko na nos in tako zmanjšate kroženje zraka med očali in masko.

Še en trik imamo v rokavu, pomagajte si z obližem. Ni lepo, je pa učinkovito in kirurgi to metodo že dobro poznajo.

Z obližem učvrstite masko točno tam, kjer jo želite imeti. Preizkusite! Mnogi na spletu poročajo, da taktika deluje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta