(TOTI LIST) Moja dežela absurdistan: Ko vrag odnese šale

(je-be)
21.12.2020 09:14
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Slovenija je pod tekočo vlado postala dežela neomejenih možnosti. Oziroma, drugače povedano, le pri nas se lahko uresničujejo nadrealistični absurdi, ki se jih v nespečni noči ali pa na osemurnih nedeljskih sestankih spomnijo oblastniki v imenu najboljšega vladanja nehvaležnemu ljudstvu. Kajti, čeprav ostajamo na plafonu vsakodnevnih okužb z novim koronavirusom in tudi na tedenski svetovni najvišji ravni mrtvih na sto tisoč prebivalcev, pa je vendarle oblast začela rahljati ukrepe. Ampak na način, da jih zaostruje. Recimo, javno nasprotovanje ukrepom, pravzaprav verbalni delikt, vas lahko olajša za ducat tisoč evrov. Ali pa, rekli so, da je aplikacija za opozarjanje stikov z okuženimi Ostani zdrav povsem prostovoljna, sedaj pa jo je treba, kot reče notranji minister, na pametni telefon naložiti, če želite čez občinsko mejo iti.

Pa poglejmo! Na vladi so se pridušali, če bomo kdaj sploh začeli sproščati proticovidne ukrepe, bomo najprej odprli šole. Ker poleg starejših žrtvovana generacija postaja tudi naš največji zaklad, naša mladina, so opažali državljani. Celo izrecno se je prva zdravnica v državi zaklinjala, da pa bi bilo odpiranje nenujnih trgovin pred šolskimi ustanovami "poraz za družbo". Hja, toda zgodilo se je prav tisto nenapovedano, celo nesluteno in za prmejduš zanikano. Ker ta neoliberalistična oblast v dno duše razume stisko bolnih potrošniških pacientov pred njihovimi največjimi prazniki.

Komunisti so vizionarsko napovedali odmiranje države. Ampak pod njimi ni bilo heca. Protidržavni vici so se šteli v mesecih in letih Golega otoka. Zdaj ko imamo demokracijo, pa se štejejo v tisočih evrov. Seveda, zakaj bi vam država plačevala počitnice na morju? Raje vi plačajte državi, če se že smejite ali celo režite na njen račun, preden jo ta naša oblast po principu od enega do drugega poraza za družbo do končne zmage dokončno ubije. Bodo vsaj imeli za pogreb.

Do tedaj pa bodo sproščali ukrepe zoper covid in še vse ostalo tako, da jih bodo zaostrovali. In če kdo misli, da bo pod Charliejem Brownom - Krjavljem kaj drugače, se krepko moti. Kajti tudi on je že šel, da bi še močneje spet prišel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta