(TOTI LIST) Prisluškovalna naprava posnela: "Halo, Žilo, kako brat?"

Zdravko Tonin
23.03.2020 11:06
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža Uroš Šoštarič

Tajni sodelavci Totega lista so že pred tedni v pisarni bosanskega podjetja Global Promet iz Gračanice postavili prisluškovalno napravo. Dobili so namreč namig, da bi to podjetje lahko bilo kmalu v središču ene od afer. Namig se je izkazal za ključnega v razumevanju škandala z nakupom treh milijonov zaščitnih mask. Posnetek objavljamo v celoti.
Emir Begović (direktor podjetja Global Promet): "Halo, Žilo, kako brat? Poslušaj, klical me je neki tip iz Slovenije, kupil bi tri milijone mask. Stari, tri milijone. Pišurija."
Sead Žilo (direktor podjetja Windsor Group) iz Zenice: "Dajva jih nagnit. Sporoči, da imamo maske."
Emir: "Ne klobasaj. Zadaj je slovenska vlada. Gospodarsko pa obrambno ministrstvo, neki Tonin. Pa še en drugi minister, ki ima neki črnogorski priimek. Odmaravšek ali nekaj takega. Čakaj, da poguglam. Počivalšek. Ja, Slovenci ne odmarajo, oni počivajo. Pa Janša, njega se menda še spomniš. Jaz se ne bi igral."
Sead: "Janša? Sem slišal, da rad posluje z Bosno. Zadnjič si je nekaj keša sposodil pri Dijani. Je imela kar nekaj problemov."
Emir: "Jaz se ne bi igral, madona, kaj če se onim v slovenski vladi zmeša? Gledal sem oni dan notranjega ministra po TV. Brrrr."
Sead: "Kaj nam pa morejo? V Sloveniji so po letu 1991 na veliko trgovali z orožjem, pa ni nobeden sedel. Maske so mala mal'ca. Dajva, sporoči v Slovenijo, da je posel sklenjen. Pa ne pozabi avansa vzeti."
/Dan kasneje./
Emir: "Žilo, si gledal slovensko TV? Jaz sem se skoraj polulal od smeha. Ona Tonin in Počivalšek se ne znata zmeniti, ali so plačali ali ne. Tonin, da so plačali, Počivalšek, da niso. Malo prej so še iskali naše kamione. Kot da bi gledal Top listo nadrealistov. Še zdaj me lulat od smeha. Klicali so me iz onega slovenskega podjetja. Sem se na tebe izgovoril, ti se daj name. Potem pa zvečer glejva televizijo. Kokice sem si že spekel."
Sead: "Sto klicev sem imel danes iz Slovenije. Delal sem se, da sploh ne vem, o čem dogovorijo. Vidim pa, da bodo kmalu pozabili na naju. Vlada si je nabila plače, zdaj se vsi s tem ukvarjajo. Pazi, Toninu in Počivalšku izgine tri milijone mask, pa dobita povišico. Ti so še bolj nori kot midva."
/Dan kasneje./
"Emir: "Pa kaj si ti ja nor, stari. Meni bo mehur počil, pa ne od sarajevskega! Gledam neko ministrico, Aleksandro. Pravi, da dela 24 ur na dan."
Sead: "Videl. Ni vedela, da so ji plačo zvišali. Kaj pa midva, ko delava 48 na dan te maske, midva nič ne dobiva? Pa še otroke imava doma. Hahahaha. Še dobro, da živiva v Bosni, tam v Sloveniji bodo kmalu tanki na cestah. Ziher bodo Slovencem rekli, tako kot jim je JLA, da morajo 'zavarovati meje'. E, moji Slovenci. Mimogrede, si mi že nakazal pol avansa?"
Emir: "Celega ti dam, ker tako se pa že dolgo nisem zabaval. Ni ga evra, ki bi bil vreden tega šova. Kolikor vidim, bodo kmalu tudi novinarje začeli zapirati, kar je dobro za naju, saj nihče ne bo več raziskoval te zgodbe. Čakaj, tu pod mizo imam en viski, da ga odprem na najino zdravje. Čakaj, kaj pa je to? Hej, to je ... /Šumenje./
Tukaj se naš posnetek konča. Upamo, da bomo naslednji teden še z vami, saj nas pravkar kliče Jelko Kacin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta