Zaradi prikupno zmedenega obraza pri dveh letih postala meme. Ameriška spletna zvezdnica ga bo prodajala na dražbi

23.09.2021 14:38
Chloe je leta 2013, ko je štela komaj dve leti, postala zvezda interneta kar iz otroškega sedeža v avtomobilu. Zdaj njen tako imenovani meme dražijo za 15 tisoč dolarjev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foundation.app/@sideeyeingchloe

Zdaj desetletna Chloe Came je zaslovela, potem ko je njena mama septembra leta 2013 na spletu objavila posnetek reakcije nje in njene sestre, ko sta jima starša povedala, da gredo namesto v šolo na tridnevni izlet v Disneyland. 

Starejša sestra Lily je ob novici od veselja začela jokati, mlajšo Chloe pa je dogajanje povsem zmedlo. "Kamera se je obrnila proti njej, ona jo je od strani pogledala s svojim srčkanim pogledom in ukrivljenimi zobmi, za ostalo je poskrbel splet," je Lily dejala za BBC. "Ko sem odprla Tumblr so bile tam strani in strani Chloejinega obraza. Bilo je zelo čudno, zelo vznemirjajoče. Družina in prijatelji so mi pošiljali meme in še vedno mi jih," je za britanski medij dejala mama spletne zvezde.

Posnetek ima danes na You Tubu več kot 20 milijonov ogledov. Chloe pa ima na svojem instagram profilu že več kot 531 tisoč sledilcev. Ameriški spletni medij Buzzfeed je malo Chloe nekaj tednov po objavi posnetka razglasil za "zavetnika Tumblrja" ter "kraljico in boginjo spleta", so poročali na BBC.

Najmanj 15 tisoč dolarjev v zameno za nezamenljiv žeton

Družina iz Utaha se je sedaj odločila, da bo fotografijo male Chloe tržila kot NTF oziroma nezamenljiv žeton (ang. non-fungible token). NTF so edinstvena sredstva v digitalnem svetu, ki jih je mogoče kupiti in prodati kot katero koli drugi lastnino, vendar nimajo svoje oprijemljive oblike, so pojasnili pri BBC. Običajno gre za dražbo umetnin, pri kateri dobi kupec digitalno potrdilo o lastništvu dela, ne pa tudi avtorskih pravic. Izklicna cena na dražbi bo 5 ethereumov (vrednost enega ethereuma trenutno znaša okoli 3 tisoč ameriških dolarjev). 

"To je izjemna priložnost, še posebej za Chloejine fene, ki bi si želeli lastiti meme," je dejala mama, ki bo zbran denar namenila študijskemu izobraževanju hčere. 

Vrtoglavi zneski

Trg lastniških pravic za digitalne umetnine je v ZDA po nekaj milijonskih prodajah v zadnjem odbobju postal zelo popularen. BBC poroča, da je marca ustanovitelj Twitterja Jack Dorsey svoj prvi tvit za 2,9 milijona dolarjev prodal malezijskemu poslovnežu. Aprila je ženska, ki je prav tako kot majhno dekle postalo meme, t. i. Disaster Girl, z njegovo prodajo zaslužila 500 tisoč dolarjev. Nekaj ​​tednov kasneje je bil meme imenovan Overly Attached Girlfriend prodan za 411 tisoč dolarjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta