Marcel Hirscher: Danes je ta dan, ko bom končal aktivno kariero

STA, M.R.
04.09.2019 21:35

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je nocoj na novinarski konferenci v Salzburgu po pričakovanjih objavil težko pričakovano odločitev o koncu kariere.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcel Hirscher med današnjo novinarsko konferenco, na kateri je napovedal svojo upkojitev.
EPA

"Danes je ta dan, ko bom končal aktivno kariero," so bile besede avstrijskega super zvezdnika belega cirkusa, ki se je od tekmovalnega smučanja poslovil pri svojih 30 letih.
Odločitev, da bo postavil tekmovalne smuči v kot, je sporočil v do zadnjega mesta zapolnjeni dvorani, Lounge 5 Gusswerk, v neposrednem televizijskem prenosu, na dogodku, ki ga je poimenoval "Review, Insight, Outlook" (Pregled, Vpogled, Obeti).
Oblečen v džins, belo majico s kratkimi rokavi, obut v bele športne copate, z bradico in brki. Na njegovih zelo skromnih in vsakdanjih oblačilih ni bilo niti enega napisa sponzorja. Pogovor s šampionom je vodil nekdanji alpski smučar Marco Büchel, ki je tekmoval za Lihtenštajn.
Da bo premislil o nadaljevanju kariere, je omenjal že ob koncu sezone po tretjem mestu v Kranjski Gori na pokalu Vitranc.
Ugibanja o koncu tekmovalne poti pa so se sprožila, ko na družbenih omrežjih ni bilo zaslediti objav s poletnih treningov Avstrijca. Prestavil pa je tudi za 6. avgust sklicano prvo druženje z mediji.
Takrat je sporočil, da odločitev glede prihodnosti ni lahka in da se še odloča o tem, ali končati kariero. Da gre za težko odločitev, je potrdil tudi nocoj: "Zadnja dva tedna sta bila zelo turbulentna."

Reuters
Marcel Hirscher je marca med drugim prejel kristalni globus za zmago v skupnem seštevku. V karieri si je tudi dvakrat okoli vratu nadel zlato olimpijsko medaljo.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta