Marcel Hirscher ne bo več plesal med količki

Pričakovano odločitev je avstrijski smučarski superšampion Marcel Hirscher objavil nocoj v Salzburgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kristala si je Avstrijec prismučal toliko, da bi lahko odprl trgovino. 
Epa

Ob koncu minule sezone v andorskem Soldeu še ni želel povedati, ali bo nadaljeval svojo izjemno smučarsko kariero - ali pa bo tekmovalne smuči postavil v kot. Da končuje kariero, je 30-letni Avstrijec Marcel Hirscher, najboljši smučar zadnjega desetletja, v katerem je zapored osvojil osem velikih kristalnih globusov, nocoj sporočil na tiskovni konferenci v Salzburgu - blizu svojega rojstnega kraja Annaberga (Anin hrib). Odločitev je sprejel pred dvema tednoma.
Saj bi mojster zagotovo lahko še uspešno tekmoval, a bi zmag bilo zagotovo sčasoma vedno manj, slabše uvrstitve pa superšampionu, ki je imel pred očmi vedno samo najvišje cilje, ne bi prinesle zadovoljstva. Leta še niso takšna, da bi se moral upokojiti. Slovo smučarskega kralja je pred dnevi napovedal dunajski Kronen Zeitung, kot glavni razlog pa navedel družino in zdravje. Marcel Hirscher je danes povedal, da so obdobja postala prekratka, da bi regeneriral telo in spočil glavo. "Rad bi se tudi vozil z motorjem, rad bi igral nogomet … Novi projekti bodo prišli," je dejal in se za podporo zahvalil staršem, ženi, vsem navijačem ter ekipi, ki mu je v vseh teh letih stala ob strani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta