Planica: Neslo je do 225,5 metra

Zoran Mijatović
23.03.2021 20:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Od 19 predskakalcev jih je sedem preskočilo 200-metrsko znamko. Foto: BOBO
Žiga Živulovič Jr.

Planiška letalnica bratov Gorišek je uspešno prestala preizkus, za katerega je poskrbelo 19 skrbno izbranih predskakalcev. Še tretjič zapored je za otvoritev poskrbel domačin iz Kranjske Gore Rok Tarman, ki je kot prvi poletel že pred finalom svetovnega pokala 2019 in pred decembrskim SP v poletih. Njegova daljava, 198 metrov, je bila hitro presežena, ko je na vrsto prišel Marcel Stržinar in poskrbel za dosežek dneva - 225,5 metra. Šest skakalcev je sicer prvič skočilo na letalnici, sedem jih je preseglo 200 metrov, večina predskakalcev pa je poskrbela tudi za osebni rekord.

Uspešen preizkus je pokazal, da je za začetek petdnevnega tekmovanja s štirimi tekmami vse pripravljeno. Zadnje dni so organizatorji poskrbeli še za odstranitev odvečnega snega okrog prizorišča, tik pred preizkusom letalnice so še postavili vse ograje v izteku in poskrbeli za umerjanje video merilnikov. (zom)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta