S pravilnim pristopom tudi Čater visoko

Aleš Mišič Aleš Mišič
17.12.2021 19:26

Zmaga Aleksandra Aamodta Kildeja, 12. mesto Martina Čatra in spektakularen padec brez posledic Nejca Naraločnika na superveleslalomu v Val Gardeni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Martina Čatra čaka v Val Gardeni še smukaška preizkušnja. 

REUTERS

Specialisti za hitri disciplini so v Val Gardeni opravili prvi del naloge, danes so tekmovali v superveleslalomu, jutri jih čaka še smuk. Na progi Saslom, ki je bila postavljena bolj smukaško, se je najbolje znašel Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je v tekmi številnih preobratov na vrhu slavil pred Avstrijcema Matthiasom Mayerjem, ki je skočil na vrh v skupnem seštevku, in Vincentom Kriechmayerjem. Od štirih Slovencev se je z visoko startno številko 42 z 12. mestom izkazal Martin Čater in s tem razveselil tudi svojega trenerja Grego Koštomaja.

Osemindvajsetletni Celjan je dosegel celo drugi najboljši superveleslalomski izid v karieri, boljši je bil zgolj leta 2017 v Kvitfjellu - šesti. Miha Hrobat se ni prebil med dobitnike točk, Boštjan Kline je dobro smučal in bi se morda uvrstil okoli 20. mesta, če ne bi storil napake za odstop, brez uvrstitve je ostal tudi Nejc Naraločnik. Nič hudega, najpomembnejše je, da je po spektakularnem padcu, ki se je končal v zaščitni ograji, ostal cel.

"Od starta do cilja sem prenesel neko konstantno, hitro vožnjo. Bilo je nekaj napak, ampak cilj je bil, da čim bolj spustim smuči v dolino. Na ogledu sem si naštudiral ključne dele in vse skupaj kar dobro izvedel. To mi je prineslo zelo dobro mesto za trenutno situacijo v superveleslalomu," je dejal Martin Čater. Grega Koštomaj, ki se je lani iz tabora Ilke Štuhec preselil kot trener v slovensko ekipo za hitri disciplini, je bil po tretjem superveleslalomu sezone končno zadovoljen. "Zelo lep Martinov rezultat, tudi pristop je bil bistveno drugačen, pravilen, kar sem fantom malce zameril v Beaver Creeku. Martinu je vožnja uspela od starta do cilja, drugi pa so tekmovali z napakami in odstopi. Na srečo z Nejcem ni nič narobe, potrebuje le malce počitka, da se modrice pomirijo in bo šel naprej na sneg. Na splošno sem zadovoljen z odnosom fantov in rezultat tega je takoj viden. V smuku pa že imajo neko predstavo in potrditev," je optimističen pred jutrišnjo tekmo (ob 11.45).

Rezultati superveleslaloma: 1. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) 1:25,91, 2. Matthias Mayer +0,22, 3. Vincent Kriechmayr (oba Avstrija) +0,27 ... 12. Martin Čater +1,14, 41. Miha Hrobat +2,14 (oba Slovenija); svetovni pokal, superveleslalom: 1. Mayer 210 točk, 2. Kilde 200, 3. Marco Odermatt (Švica) 187, 28. Čater 22; skupno: 1. Odermatt 453 točk, 2. Mayer 390, 3. Kilde 329, 9. Žan Kranjec (Slovenija) 125, 50. Čater 42. 56. Štefan Hadalin in Boštjan Kline (oba Slovenija) 38.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta