Shiffrinova zaslužila največ, med Slovenci najvišje Kranjec

sta, šr
18.03.2020 14:15

Največja zaslužkarja zimske sezone nista smučarja, ki sta osvojila veliki kristalni globus. Na vrhu lestvice sta Američanka Mikaela Shiffrin in Francoz Alexis Pinturault

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Mednarodna smučarska zveza Fis je po koncu sezone objavila seznam prejemnikov denarnih nagrad v svetovnem pokalu 2019/20. A to nista skupna zmagovalca zime, na vrhu lestvice sta Američanka Mikaela Shiffrin in Francoz Alexis Pinturault.
Za Shiffrinovo je težka sezona, v nesreči je umrl njen oče, zaradi česar je izpustila cel februar, v njeno korist pa niso šle niti odpovedi finalnih tekem zaradi pandemije koronavirusne bolezni. Američanka je na 19 tekmah od skupno 30 izpeljanih zaslužila 3700.534 evrov. Kar je krepko manj od lanskega milijona, upoštevajoč tudi svetovno prvenstvo. Druga je Italijanka Federica Brignone (348.594), ki je kot prva iz Italije po Albertu Tombi in edina doslej v ženski konkurenci osvojila naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala. Tretja je tretja skupno Slovakinja Petra Vlhova (320.353). Od Slovenk je najvišje Meta Hrovat na 27. mestu (27.450). Ilki Štuhec (34.) se rezultatsko skromnejša sezona pozna tudi na denarnem izkupičku, 17.800 evrov, lani si je prigarala 119.000 evrov.

Žan Kranjec
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta