Obstaja razlog, da se Snickers imenuje Snickers: Kdo stoji za imenom priljubljene čokoladice?

M.R.
22.08.2023 11:31

Ni veliko ljudi, ki vedo, kako je slavna Snickers čokoladica dobila svoje ime. Za odgovor na to vprašanje se je treba vrniti v zgodovino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Potem ko sta Ethel in Frank Mars odprla uspešno podjetje Mar-o-Bar, ki je naredila tudi slavne čokoladice Milky Way, sta kupila 3000 hektarjev veliko farmo za rejo konjev. V tem času je par načrtoval ustvariti novo čokoladico in jo dati v proizvodnjo brez imena, vse dokler eden izmed njunih priljubljenih konjev ni poginil. Ime mu je bilo Snickers. 

Tako sta Ethel in Frank svojo čokoladico poimenovala po njem, poroča New York Post. Prvič so dali v prodajo to čokoladico leta 1930, cena pa je znašala pet ameriških centov. Ker je čokoladica, polnjena s kikirikijem in karamelo postala priljubljena v ZDA, se je par odločil, da jo ponudi po vsem svetu. 

V Združenem kraljestvu so se na začetku zbali, da bi lahko ime Snickers izzvalo nekaj nelagodja, saj bi ga lahko zamenjali za spodnjice (angl. Knickers). Ethel in Frank sta se zato odločila za drugo ime, ki ga bo imela čokoladica na britanskem trgu. Tam sta jo poimenovala "Marathon bar" (slov. Maratonska ploščica), a sta se kmalu odločila, da ostaneta pri prvotnem imenu. 

Povpraševanje za Snickersom se je dvignilo leta 2010, ko je reklama s sloganom "Lačen si ful drugačen" v času Super Bowla predstavila Betty White. Reklamna kampanja je bila izjemno uspešna in pridružilo se ji je več znanih ljudi po svetu, med njimi tudi Joan Collins, Johnny Manziel, Rowan Atkinson in tudi Elton John.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta