Se neuspešno borite s komarji in drugim mrčesom? Najbolj učinkovito naravno orožje se skriva v shrambi

16.08.2023 12:08

Prehitite nadležne goste in jih odženite, še preden se bodo pri vas počutili preveč domače.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V toplih dneh je pojav različnih žuželk neizogiben. Pozabite pa na razpršila in različna kemična sredstva, ker so lahko škodljiva za vas, okolje, hišne ljubljenčke ... Poskusite s preverjenimi eko recepti.

Profimedia

Vedeti je treba, da imajo žuželke rade bolj umazana okolja, še posebej pa jih privlači vonj po hrani. Zato naj bo kuhinja čista, živila pa pravilno shranjena. Tako se izognemo napadom mravelj, ščurkov, muh in komarjev.

Drugo pomembno pravilo je – bolje preprečiti kot zdraviti. Zato jih prehitimo! Ko odkrijete kolonijo mravelj, najprej ugotovite, od kod prihajajo, nato pa njihovo pot potresite z mleto kavo, z nekaj kapljicami limone ali cimeta v prahu. Uporabne so tudi rezine kumar, paprika in posušena meta, piše Večernji list.

Profimedia

Na okenske police in balkone položite pomarančne ali limonine lupine in jih našpikajte z nageljnovimi žbicami: vonj, ki se bo širil po prostoru, bo prijeten in odgnal bo večino mrčesa. Da se znebite komarjev, odstranite vse posode (in druge predmete), ki lahko zadržujejo vodo. Posadite rastline, ki jih odganjajo - pelargonije, baziliko, meto ... Ne pozabite na eterično olje citronele. Razredčite ga z vodo in z njim popršite lončnice, okenske police, lahko tudi kožo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta