(TRIK) Malce kontroverzno, a deluje: S to poceni sestavino boste spekli najbolj okusne palačinke v življenju

14.08.2023 12:12

Osnovne mase vam ni potrebno spreminjati, pomembno pa je, na čem palačinke spečete.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ni boljšega kot mehke, puhaste palačinke, ki z vašim najljubšim nadevom postanejo sanjska sladica. Mnogi radi jedo in pripravljajo palačinke in če ste tudi sami mojster njihove priprave, vsekakor poskusite eno "skrivno" sestavino, s katero bodo palačinke okusnejše kot kdaj koli prej.

Za najboljše palačinke vam ni treba spreminjati sestavin v zmesi, pomembno je, na čem jih spečete. Palačinkam bo namreč neverjetno dober okus dalo olje, na katerem ste predhodno popekli nekaj slanine, piše hrvaški portal Zadovoljna.  Da, velja tudi za palačinke s sladkim nadevom.

Profimedia

Najbolje bo, če uporabite sveže olje, kar pomeni, da popraženo slanino preprosto vzamete iz ponve, odlijete odvečno olje in kot običajno vlijete zmes za palačinke. Lahko pa uporabite tudi olje, ki je odležalo v hladilniku, saj ga po uporabi lahko hranite v hladilniku tudi do enega meseca, pomembno je le, da ga pred dajanjem v hladilnik precedite, da v njem ni ostankov.

Olje, v katerem se je pražila slanina, bo dalo palačinkam še posebej neustavljiv okus, zato ne bodite presenečeni, če se jih boste odslej lotili še pogosteje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta