To je 7 razlogov, zakaj vas komarji pikajo pogosteje od drugih: Pred spanjem nikoli ne jejte tega živila

D.Ži
23.06.2024 08:16

Zdi se, da imajo nekatere ljudje komarji bolj radi od drugih in če spadate med izbrance, si zagotovo želite to čim prej spremeniti. Na nekatere stvari lahko vplivate, na nekatere pa žal ne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Če ste zunaj na pivu, vam želimo vso srečo, saj ste prav zaradi tega lahka tarča komarjev.
Profimedia

Nujno zlo, ki ga poleti veliko ljudi poleti sovraži, so komarji. Ti majhni napadalci so lahko zelo nadležni, še posebej, če spadate med tiste, ki jih vedno obletavajo. Verjetno ste že slišali, da vaša krvna skupina vpliva na to, koliko vas imajo komarji radi, vendar to ni edini razlog. So še druge malenkosti, ki jih pritegnejo, ne da bi se tega sploh zavedali. Nekatere lahko spremenite, zato jih ni slabo imeti v mislih, ko se odpravite na kraj, za katerega veste, da na njem komarjev kar mrgoli. 

Tukaj je 7 razlogov, zakaj vas komarji pogosteje pikajo od drugih. 

1. Krvna skupina

Čeprav jim pride prav katera koli krvna skupina, jim je še posebej všeč skupina 0. Vprašajte mamo, katera je vaša krvna skupina, če še ne veste, in morda vam bo to pojasnilo, zakaj vas komarji vedno napadajo. Tega ne morete spremeniti in zdi se, da imate to smolo, da vas komarji nikoli ne pustijo pri miru.

2. Barva oblačil

Komarji vas bodo bolj napadali, če boste nosili določene barve oblačil. Privlačijo jih črna in zelena oblačila, pa tudi druge živahne barve. Če se jim želite izogniti, nosite belo, pastelno ali bež barvo, saj vas bodo težje opazili.

Profimedia

3. Znoj

Komarji lahko zavohajo naš znoj in ko ga zaznajo, postanete tarča. Privlačijo jih sestavine znoja.Če ste človek, ki se veliko poti, to pojasnjuje, zakaj ste ljubljeni s strani komarjev. Poleti lahko poskusite uporabiti najboljši dezodorant ali se pogosteje prhati.

4. Pitje piva

Če ste zunaj na pivu, vam želimo vso srečo, saj ste prav zaradi tega lahka tarča komarjev. Zakaj? Ni povsem jasno. Toda v študiji, v kateri so nekateri udeleženci pili vodo, drugi pa pivo, so komarji izbrali pivce piva.

5. Pojeste veliko banan

Raziskava, objavljena v reviji "Insects", je pokazala, da če boste pojedli banano, vas bodo komarji začeli bolj pikati. Čeprav to ni bilo obsežno raziskano, so v tisti študiji Univerze v Wisconsinu banane izstopale kot hrana, ki jih privlači.

6. Hiter metabolizem

Komarje privlači tudi ogljikov dioksid iz zraka.Tisti s hitrejšim metabolizmom proizvajate več ogljikovega dioksida in ste zato bolj privlačni za komarje.

7. Genetika

Zadnja stvar, na katero ne morete vplivati, a lahko pojasni, zakaj ste tako priljubljena izbira komarjev, je preprosto genetika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta