To je najlepša plaža na svetu: Peščeni raj, obkrožen z osupljivo modrino

M.R.
25.08.2023 11:50

Gre za prelepo peščeno plažo, obkroženo z gostim zelenjem in modrim Atlantskim oceanom, v katerem plavajo pisane ribe, morske želve in delfini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Plaža Baia do Sancho
Profimedia

Baia do Sancho v vulkanskem arhipelagu Fernando de Norongha, ki se nahaja 300 kilometrov stran od brazilske obale, so potniki Tripadvisorja razglasili za najlepšo plažo na svetu v letošnjem letu.

Poimenovali so jo rajska plaža, kar tistih, ki so vsaj enkrat v življenju hodili po njej, niti ne čudi. Do plaže ni lahko priti, kar jo dela še bolj posebno. Mogoče je najeti ladjico ali do nje priplavati, na plažo pa vodi tudi ozka in strma potka.

Baia do Sancho je že šestič zmagala v izboru "Travellers' Choice Best of the Best" (slov. Popotnikov izbor najboljše med najboljšimi), v katerem so sodelovali uporabniki portala Tripadvisor. Ocene so zbrali v času od 1. januarja do 31. decembra 2022.

Na drugem mestu na lestvici najboljših plaž se nahaja plaža Eagle na Arubi, bronasto odličje pa je dobila plaža Cable v Zahodni Avstraliji. Med deset najboljših so se uvrstile le tri plaže iz Evrope: četrta je islandska plaža Reynisfjara s črnim peskom, na šestem mestu je portugalska plaža Praia da Falesia, na osmem pa italijanska plaža Spiaggia dei Conigli.

Avstralska plaža Cable
Reuters

Top 10 plaž po izboru Tripadvisorjevih popotnikov: 

1. Baia do Sancho, Brazilija

2. Plaža Eagle, Aruba

3. Plaža Cable, Avstralija

4. Plaža Reynisfjara, Islandija

5. Grace Bay, Otoki Turks in Caicos

6. Praia da Falesia, Portugalska

7. Radhanagar, Indija

8. Spiaggia dei Conigli, Italija

9. Varadero, Kuba

10. Kaanapali, Havaji

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta