Cinkarna Celje bolnišnici donirala sredstva za nov respirator

Gordana Possnig Gordana Possnig
01.04.2020 17:23

Celjska regionalna gospodarska zbornica je v dobrem tednu zbrala 181 tisoč evrov za nabavo respiratorjev in druge medicinske opreme za potrebe bolnikov okuženih s koronavirusom v bolnici Celje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjska bolnišnica je danes s pomočjo donacij Regionalne gospodarske zbornice, tudi Cinkarne Celje, dobila nov respirator
Arhiv Sb Celje

V dobrem tednu dni je Regionalna gospodarska zbornica Celje po pobudi, ki jo je podal njen predsednik Izidor Krivec (direktor Celjskih mesnin) zbrala 181 tisoč evrov, ki so jih namenili celjski bolnišnici, kjer se po zadnjih podatkih zdravi 11 pacientov okuženih s koronavirusom. Trije pacienti se zdravijo na intenzivnem oddelku, tri pa so danes odpustili domov. Med podjetji, ki so tudi donirala sredstva za respirator, je tudi Cinkarna Celje. Respirator so jim predali danes dopoldne, z njim bodo zdravili najtežje obolele za koronavirusom.
"Celjski gospodarstveniki smo spet pokazali, da znamo stopiti skupaj. Čeprav je tudi za nas nepredvidljiva situacija in pred podjetji težko obdobje, moramo najprej pomagati najbolj ogroženim. Upamo, da bomo z donacijo zdravstvenemu osebju vsaj malenkost olajšali njihovo požrtvovalno delo, obolelim pa omogočili čimprejšnje okrevanje," je ob današnji predaji povedal generalni direktor Cinkarne Celje Tomaž Benčina.
Preostali znesek od zbranih donacij bodo v bolnišnici v skladu z dogovorom z gospodarsko zbornico namenili za nakup premičnega RTG aparata in druge medicinske opreme, ki jo bolnišnica potrebuje za obravnavo pacientov s COVID-19.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta