Franc Vindišar spet izbran za strokovnega direktorja celjske bolnišnice. Bo minister Poklukar ostal brez državnega sekretarja?

Gordana Possnig Gordana Possnig
03.02.2022 18:52

Svet zavoda izbral prvega moža stroke, zdaj še državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franc Vindišar (v ospredju)
Hojka Berlič

Člani sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje (SBC) so se zbrali na tretji seji in odločali ter tudi odločili o kandidaturi za novega strokovnega direktorja. To je postal mag. Franc Vindišar, ki bi moral prevzeti to funkcijo do sredine marca. 12. marca bo namreč minilo leto dni, odkar ima SBC le vršilca dolžnosti, doc. dr. Radka Komadino. Ker pa lahko traja takšen mandat največ leto, so januarja objavili javni razpis za novega strokovnega direktorja. V skladu z napovedmi se je prijavil le en kandidat, in sicer Franc Vindišar, v preteklosti strokovni direktor SBC že devet let. Nato je odšel za državnega sekretarja na zdravstveno ministrstvo in si ob tem zamrznil delovno mesto v SBC, kamor se namerava vrniti po koncu mandata na ministrstvu.

Na seji je predstavil svojo vizijo vodenja in očitno s svojim programom tako prepričal svetnike, da so ga soglasno podprli. Odločitev je bila pričakovana. Ni pa še znano, kdaj bo Vindišar lahko zopet uradno prevzel mesto prvega moža stroke tretje največje bolnišnice pri nas. Do dogovora bo moralo priti do sredine marca, ko Komadini poteče mandat. Problem naj bi bil predvsem v tem, da naj bi bil Vindišar zdravstvenemu ministru Janezu Poklukarju obljubil, da bo do konca mandata aktualne vlade ostal državni sekretar. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta