Primer Gabrovec: Svet zavoda SBC mora še enkrat odločati o poslovni direktorici

Gordana Possnig Gordana Possnig
07.11.2018 09:03

Celjsko delovno sodišče je nepravnomočno odločilo, da je bila izločitev mag. Branka Gabrovca s seznama kandidatov za poslovnega direktorja nezakonita.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sherpa

Zgodba o zapletih glede imenovanja poslovne direktorice celjske bolnišnice, ki ga sedaj zasega mag. Margareta Guček Zakošek, sicer članica SMC, je dobila novo poglavje. Nesojeni protikandidat Guček-Zakoškove dr. Branko Gabrovec, ki ga je razpisna komisija sveta zavoda na sami seji sveta zavoda 5. februarja izločila s seznama kandidatov za direktorja zaradi po njihovem neizpolnjevanja razpisnih pogojev, je namreč uspel s pritožbo na celjsko delovno sodišče. Trdil je namreč, da je bila njegova izločitev nezakonita in da ima dovolj vodstvenih izkušenj, ne pa tako kot je trdila razpisna komisija, ki je sprejela sklep, da ima premalo let delovnih izkušenj. Delovno sodišče je sprejelo odločitev, da je omenjeni sklep nezakonit in da mora svet zavoda celjske bolnišnice ponovno odločati o poslovnem direktorju tretje največje bolnišnice pri nas.

dr. Branko Gabrovec
Gordana Possnig
Margareta Guček Zakošek
Gordana Possnig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta