Danes popravni izpit mariborskih odbojkarjev po porazu proti Calcitu

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.03.2022 07:00

Slovenski prvaki v današnji tekmi ob 20. uri proti Triglavu potrebujejo tri točke za drugo mesto v državnem prvenstvu, nanje tudi resno računajo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bloker Miha Cafuta se dobro znajde tudi v napadalnih akcijah.
Igor Napast

Po porazu z 1:3 na tekmi 19. kroga državnega prvenstva proti Calcitu bodo državni odbojkarski prvaki iz Maribora danes imeli popravni izpit. Na tekmi 20., predzadnjega kroga prvega dela prvenstva se bodo ob 20. uri v Lukni udarili z ekipo Triglava Kranj. Če želijo na lestvici obdržati drugo mesto, morajo osvojiti tri točke, kajti v zadnjem, 21. krogu, jih v Ljubljani na tekmi proti ekipi ACH Volleyja čaka zelo visoka ovira.

"Po sklepnem turnirju lige Mevza naša igra ni več tako zanesljiva, a sem prepričan, da bo kmalu takšna, kot si želimo. Ekipo Triglava smo na dveh tekmah letošnjega prvenstva dvakrat premagali, verjamem, da jo bomo tudi na današnji. Zanimajo nas le tri točke in naredili bomo vse, da jih osvojimo. Kranjčani bodo v Maribor pripotovali z željo, da nas presenetijo in na lestvici prehitijo Krko, ki je predzadnja, s čimer bi v kvalifikacijah igrali z drugouvrščenim klubom 1. B-lige," pravi bloker Merkurja Maribor Uroš Pavlović. Na nekaj zadnjih tekmah zaradi poškodbe ni mogel pomagati soigralcem: "Že nekaj časa čutim bolečine v levem kolenu. Pregled je pokazal, da ne gre za nič hujšega. Obiskujem terapije, pomagam si z mazili, tako da se stvari izboljšujejo. Na današnji tekmi še ne bom igral, bom pa v nadaljevanju prvenstva nared za igro."

Osrednja tekma 20. kroga bo v Kamniku, kjer se bosta udarila Calcit in ACH Volley. Medtem ko lahko ljubljanski odbojkarji igrajo sproščeno, saj so si že zagotovili prvo mesto po prvem delu prvenstva, Kamničani še vedno upajo na drugo mesto. Prav tako še ni odločeno, katera ekipa bo osvojila četrto mesto in katera peto; Salonit na četrtem ima 26 točk, Panvita Pomgrad na petem 21, v boj za peto mesto pa se lahko vmešajo še šestouvrščene Črnuče (18 točk).

Pari 20. kroga, danes ob 19. uri: Salonit Anhovo - Krka; ob 20. uri: Črnuče - Panvita Pomgrad, Calcit - ACH, Merkur Maribor - Triglav. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta