Finale je bil za mariborske odbojkarice na Dunaju blizu, a hkrati daleč

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.02.2022 20:36

Z malo več zbranosti in s kančkom sreče bi jutri lahko igrale za naslov prvakinj v ligi Mevza.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Moniko Potokar in njene soigralke čaka jutri ob 10.30 tekma za tretje mesto. 
Igor Napast

Odbojkarice Nove KBM Branika so na sklepni turnir srednjeevropske lige Mevza na Dunaj odpotovale z željo, da prikažejo čim boljšo igro in morda presenetijo tekmice v polfinalu, ekipo Vasasa Obude iz Budimpešte. Želja se jim ni izpolnila, so pa bile zelo blizu tega, da bi, če ne drugega, madžarsko ekipo spravile v težave. Potem ko so dobile uvodni niz, so Mariborčanke drugega in tretjega izgubile, v četrtem pa zapravile priložnost za izenačenje v nizih, tako da se je tekma končala s 3:1 (21:25, 25:19, 25:13, 28:26). Štajerke bodo jutri ob 10.30 igrale tekmo za tretje mesto proti poraženi ekipi v drugi polfinalni tekmi med Calcitom Kamnik In Sokolom Post Schwechat, ki se igra danes, finalna tekma pa se bo začela ob 13. uri.

Mariborska ekipa je sijajno odigrala uvodni niz. Šesterka Monika Potokar, Mirta Velikonja Grbac, Taja Gradišnik Klajnšček, Eva Pogačar, Lorena Lorber Fijok, Brina Bračko in prosta igralka Urška Cikač, ki je vstopala v igro, je v vseh prvinah odbojkarske igre prekašala tekmice. Slovenke so točke osvajale v serijah in povedle z 11:4, nato malo zastale, ko so se tekmice približale na nekaj točk, pa spet pritisnile na plin, si priigrale občutno prednost in je do konca niza s preudarno in zbrano igro niso izpustile iz rok. Tudi v drugem nizu je dolgo kazalo, da se bo končal z zmago mariborske vrste. Ta je večkrat povedla za točko ali dve, pri 17:17 pa so se začele pojavljati napake, ki so jih izkušene tekmice s pridom kaznovale, povedle z 21:19, nato pa brez težav osvojile niz. V tretjem so madžarske odbojkarice zagospodarile na igrišču, točke so dosegale predvsem prek 196 cm visoke Američanke Taylor Bannister. V mariborski vrsti začetni udarci niso bili več tako udarni, tudi v napadu in obrambi igra ni bila na ravni tiste v uvodnem nizu in ekipa Vasasa je zlahka osvojila niz. Četrti je še enkrat pokazal, da med ekipama ni velike kakovostne razlike. Igra je bila izenačena, priložnost, da izenačijo rezultat v nizih, pa so mariborske odbojkarice imele pri vodstvu s 24:23 in 25:24, pri 26:26 pa je madžarska ekipa osvojila dve točki zapored za zmago s 3:1.

"Dekleta so prikazala dobro igro, še posebej to velja za uvodni niz, pa tudi v drugem nam je do ključnih trenutkov dobro kazalo. V tretjem je bilo premalo zbranosti za dober odpor tekmicam, v četrtem pa smo bili zelo blizu izenačenju v nizih. Vse smo imeli v svojih rokah, a kaj, ko v prelomnih trenutkih ni bilo dovolj zbranosti. Pokazalo se je, da nam primanjkuje kakovosti v tekmah z za spoznanje boljšimi ekipami. Čaka nas obračun za tretje mesto in v njem bomo skušali zmagati," je povedal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta