Odbojkarice Formisa po dveh letih želijo nazaj med elito

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
09.03.2022 08:00

Danes ob 20. uri se bosta v Hočah udarili ekipi Formisa in Kopra. Po bitki na dve zmagi si bo boljša ekipa zagotovila nastop v 1.A ligi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkarice Formisa z optimizmom pričakujejo kvalifikacije.
Igor Napast

Medtem ko se najboljših šest ekip ženske odbojkarske 1. A-lige pripravlja na četrtfinalne tekme državnega prvenstva, čakajo dve najslabše uvrščeni ekipi, Krim in Luko Koper, kvalifikacije za obstanek. Ljubljančanke kot sedmouvrščena ekipa se bodo pomerile z Braslovčami, drugouvrščeno ekipo 1. B-lige, Koprčanke pa kot osmouvrščena ekipa s Formisom Rogoza Hoče, prvouvrščeno ekipo 1. B-lige. Prvi tekmi bosta danes ob 20. uri v Hočah in Braslovčah, drugi v soboto v Kopru in Ljubljani, morebitni tretji, če bo rezultat v zmagah 1:1, pa prihodnji ponedeljek. Zmagovalni ekipi se bosta uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva in si hkrati zagotovili igranje v 1. A-ligi v prihodnji sezoni.

Koprčanke so v letošnji sezoni 1. A-lige doživele kar 18 porazov in osvojile zgolj osem točk, Ljubljančanke so jih osvojile 24. Odbojkarice Formisa so v 1. B-ligi osvojile 52 točk, Braslovče pa 49, kluba že imata prvoligaške izkušnje, tako da se v kvalifikacijskih tekmah obeta zanimiva odbojka.

"Dobro smo pripravljeni in motivirani, želimo prikazati najboljšo igro, kar je zmoremo. Na prvo tekmo se moramo podati z mislijo, da je ekipa Luke Koper premagljiva. Poznamo njeno igro, dobro smo jo preučili, tako da v tem pogledu ni skrivnosti. Igralke so pripravljene na zahtevne spopade s Primorkami," pravi trener Formisa Miloš Milić iz Stare Pazove, ki je skrb za ekipo prevzel pred letošnjo sezono, "dekleta se zavedajo pomembnosti kvalifikacij, zato pričakujem, da bodo zaigrala na vso moč. Krasi jih kolektivni duh, igralke dihajo ena za drugo, kar je zelo pomembno. Izkušnje so sicer na strani tekmic, a menim, da ta prednost ne bi smela biti odločilna. Sem optimist."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta