"Glasbeni resničnostni šovi niso najbolj srečna možnost"

Sonja Javornik Sonja Javornik
22.04.2019 06:50
Nedavno so hrvaški glasbeniki nagradili tiste najboljše med sabo in skupina Detour je spet pobrala kar nekaj nagrad, saj že nekaj let pri sosedih velja za najboljšo pop zasedbo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skupina Detour je na Hrvaškem številka ena v kakovostnem popu, zdaj se želi približati našim poslušalcem tudi z večjim številom koncertov v Sloveniji.
Mare Milin
Nenad Borugdan
Ko smo spremenili ime, je prišlo obdobje, ko smo se morali znova dokazovati, potem pa smo morali zamenjati najprej prvo, nato pa še drugo pevko, tako da je bilo precej razburljivo in turbulentno. Zdaj smo, upam, končno postavili stvari na svoje mesto. Moram reči, da smo zdaj zelo zadovoljni s svojim trenutnim statusom, ko volja sploh ni vprašljiva, pač pa je navdušenje večje kot kadarkoli.”
Gina Damjanović
“Vsi smo temperamentni, imamo precej močne karakterje, zato se kdaj ne strinjamo, lahko da ima kdo slab dan. Ampak vse to hitro pride in mine in vnaša neko zanimivo dinamiko v bend.”
“Bend je skupina ljudi, ki so si zelo blizu in včasih spominjajo na družino, saj se na potovanjih, koncertih, vajah preživi skupaj veliko časa. Logično je, da v takem odnosu obstajajo situacije, ko se zaiskri in pride do prepira,”
“Takih trenutkov je bilo več na začetku, danes pa smo vsi bolj zreli in se bolje poznamo, zato prepoznamo določene signale in reagiramo preventivno.”
“Ker pa so fantje fizično močnejši, nama vedno pomagajo pri prtljagi, ko potujeva,”
“Med bendi je veliko primerov, ko je bil - kot pri nas - tretji album prelomen za kariero. Ni nam bilo težko čakati na uspeh, saj je to potovanje z določenimi ovirami, na katerem smo vedno napredovali za kakšno stopnico in tako lahko opazili napredek. Sicer pa še nismo na točki, ki bi jo imenovali absolutni uspeh. Kot že naše ime Detour pravi, smo se odločili potovati po okoliških poteh in uživati na tem potovanju brez nekih velikih ciljev,”
“Zame glasbeni resničnostni šovi niso najbolj srečna možnost, saj ljudje pogosto pregorijo v uspehu, ki pride čez noč. Če gre do vrha postopoma, se sproti lahko spoznaš z vsemi zankami tega posla, ki jih ni malo …”
. “Včasih sem mislil, da bo neka pesem zagotovo hit, pa se to ni zgodilo, pa tudi nasprotno - v tem napovedovanju sem res slab.”
“Lahko se pohvalimo z velikim številom različnih nagrad. Veliko zadovoljstvo je, ko tvoje delo nagradi stroka ali občinstvo. Gotovo laska, ko si nagrajen v različnih segmentih tega posla, da zadovoljimo tako kriterij kvalitete kot komercialnosti. Imamo priznanje za najbolj predvajano pesem po eni strani, pa tudi priznanja kritike in stroke, tako da mislim, da sijajno balansiramo,”
“Vsaka od nagrad nam veliko pomeni. Seveda za vsem tem stojita trud in delo. Treba je paziti na vsak aspekt tega, kar delaš. Glasba je umetnost in tako je treba pristopiti k temu.”
u. “Naša velika želja je, da se približamo slovenskim poslušalcem, saj sta naša jezika podobna, podobno čutimo, glasba pa tako nima mej. Upamo, da bomo s čim več koncerti pri vas pridobili določeno število poslušalcev, kar bi nas zelo veselilo,”
Članek je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta