Oglasilo se je dekle, ki je navdihnilo zmagovalno pesem Eme 2022. LPS sporočila niso bili veseli ...

D.Ži
23.02.2022 09:30

Slovenska glasbena krajina je očitno dobila novo antijunakinjo, ki je srce zlomila ravno dovolj, da je nastala pesem za Evrovizijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adrian Pregelj

Si jo tudi vi od sobote naprej vsak dan mrmrate? Skladba Disko, s katero bodo člani celjske dijaške glasbene skupine LPS v Torinu na Evroviziji zastopali Slovenijo, je zajela državo. Eni najbolj nepričakovanih zmagovalcev Eme v zgodovini države so čez noč postali medijsko oblegani, počasi v javnost prihaja tudi vse več informacij o zgodbi, ki je navdihnila popevko. Da, Disko v sebi čisto zares skriva zlomljeno srce, o čemer so člani skupine klepetali v oddaji Nedeljsko popoldne na TV Slovenija. Voditeljema Bernardi Žarn in Jožetu Robežniku so razkrili, da dekle iz Diska obstaja in da gre v verzih za opis resničnih dogodkov.  

Besedilo skladbe medtem najbrž že dobro poznate, a spomnimo: "Bila sva v disku, ko je LPS igral, Fičo spet je neki pisku, Žvižej solo je zasral.  Takrat se mi je že zazdelo, da preveč ti gledaš stran, ta pogled poln nezvestobe, že bil predobro mi je znan. Ker gledam te, ko brez mene z drugim stran odhajaš, jaz hočem te, a ti drugemu srce oddajaš, pleševa, ampak to je le v mojih sanjah, ne, ne bo te nazaj."

Adrian Pregelj

Slovenska glasbena krajina je tako očitno dobila novo muzo in ta ni bila zvesta. Bernarda Žarn je frontmena skupina Filipa Vidušina vprašala, kako se je odzvala glavna akterka te kilave ljubezenske zgodbe, on pa se je le nasmehnil in odvrnil, da se je dekle res oglasilo, a da so to obvestilo ignorirali. Antijunakinja, ki jih je popeljala na Evrovizijo, tako še naprej ostaja javnosti neznana. 

Tako so člane skupine LPS sprejeli v njihovi Gimnaziji Celje - Center.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta