Dravograjčani do naselja Pod gradom želijo širšo cesto, tudi manj klorirano vodo

Urška Polanc Urška Polanc
21.03.2019 19:03

223 podpisov so za zbor krajanov, na katerem so govorili o cesti s pešpotjo do naselja Pod gradom in zdravi pitni vodi, zbrali občani krajevne skupnosti Dravograd, a včerajšnjega zbora se jih je udeležilo le 127, zato niso bili sklepčni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dravograd zbor občanov
Urška POLANC

Da zbor ni sklepčen, zato ne more sprejemati odločitev in sklepov, je zbrane v Špic D dvorani uvodoma nagovoril podžupan Dravograda Tone Preksavec. Vnela se je razprava o interpretaciji sklepčnosti, ali bi se ta morala nanašati na prebivalce z območja celotnega Dravograda oziroma le na prebivalce Podgrada. Preksavec pa je dejal, da sam ni pravnik in o členih iz statuta, ki ga sprejema občinski svet in ne županja, ne bodo razpravljali, saj ga mora preučiti statutarna komisija. 
Kljub temu so z zborom nadaljevali. Projektant Robert Lenart iz Lesoteke projektiva je pri prvi točki dnevnega reda - cesti s pešpotjo do naselja Pod gradom pojasnil, da bodo zaradi prostorske stiske uredili pločnik, ki bo namenjen tako pešcem kot vozilom. Povedal je, da so na podlagi preteklih sestankov in želja občanov projekt še izboljšali. Občani pa je zanimalo predvsem za koliko bo cesta, v primerjavi s staro, razširjena. Da bodo vozišče v povprečju razširili za pol metra, po celotni dolžini pa naredili še 1,25 metra širok pločnik, je pojasnil Lenart. Svetnik Ferdo Abraham je dejal, da je ta cesta, ki je že več let del proračuna, nujna za Podgrad, tudi za povezavo z Ojstrico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta