(FOTO) Holcerčkov poletni festival: Za družine, otroke in vse, ki imajo radi Kope

Brina Kerič Brina Kerič
23.06.2024 15:00

Na Kopah ob hladnejšem vremenu na tej višini nekaj tisoč ljudi. Otroci so lahko uživali v številnih aktivnostih, dodali so tudi festival gorskih okusov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Holcerčkov poletni festival 2024
Holcerčkov poletni festival 2024
Brina Kerič

Na koroškem delu Pohorja so tokrat glavno besedo imele družine, predvsem pa otroci. Na vrsti je bil namreč tradicionalni, že 6. Holcerčkov poletni festival, ki se je že dodobra prijel in velja za nekakšnega znanilca poletne sezone na Kopah. "Pestro dogajanje, ki ga prirejamo za družine, je začetek poletne sezone, za katero si želimo, da bi bila vsako leto močnejša," je jasen Boštjan Paradiž, direktor družbe Vabo. Kope namreč postajajo gorsko središče s celoletnim turizmom, želijo pa si ustvariti eno najlepših destinacij v Evropi.

Številne aktivnosti, otroci (in starši) navdušeni

Vsako leto je ta družinski festival večji in boljši, zato privabi tudi večje število obiskovalcev. Najzgodnejšim je bilo na voljo parkirno mesto v bližini Grmovškovega doma, dobri dve uri po začetku festivala so bili avti parkirani že dober kilometer stran od prizorišča. V pomoč pri prevozu proti vrhu so bili kombiji, ki so po poti do prizorišč pobirali obiskovalce. Čeprav so prišli le kakšno uro po začetku festivala, so komaj našli parkirno mesto, nam je zaupal Sašo Camlek, ki je na Kope prišel z vnuki. "Dogodek se mi zdi fantastičen, vsako leto privabi ogromno ljudi, na voljo je veliko aktivnosti. Res prva liga za Slovenj Gradec," pravi. "Prišli smo predvsem zaradi otrok. Prednost je tudi, da je to v naši bližini. Otroci so res navdušeni in uživajo v raznoraznih aktivnostih, pohvale organizatorjem za ponudbo in ves trud," nam je povedala Tatjana, ki prihaja iz okolice Slovenj Gradca. Da so želeli priti že lani, a niso mogli, pa pravi David iz okolice Dravograda, ki je na festival pripeljal dva otroka. Da je zabavno, nam je zaupal njegov sin, šestletni Aleks. "Videl sem napihljive gradove, vlakec, gasilce, policiste. Najbolj zanimivi so bili policisti," razlaga. Poleg domačinov je festival letos privabil veliko obiskovalcev od drugod, tudi številne znane obraze. "Na tem dogodku smo prvič in smo navdušeni. Poslikava obraza, kitke, napihljive zadeve, vse je več kot dobrodošlo za mlade družine," pravita Luka Pašič in Valerija Slapnik, iz okolice Ljubljane, ki sta na koroški otroški festival pripeljala hčerko. Kot pravita, jih je prvi obisk festivala tako navdušil, da zagotovo ne bo zadnji. Da je za najmlajše res dobro poskrbljeno, potrjuje tudi Kaja Muhič Karba, ki je Kope obiskala s partnerjem in sinom. "Prej nismo vedeli, da ta festival obstaja in da se toliko dogaja. Zagotovo se vrnemo," je prepričana. Dogajanje so popestrili glasbeni gostje: Luka Basi, Polkaholiki, Natalija Verboten in DJ Ney.

Holcerčkov poletni festival 2024
Brina Kerič
Holcerčkov poletni festival 2024 
Brina Kerič
Spoznali so poklic gasilca.
Brina Kerič
Številne aktivnosti so otrokom krajšale čas.
Brina Kerič

Novosti pomembne za iz leta v leto boljši festival

Za otroški festival na Kopah si organizatorji ne želijo, da bi bil klasičen, zato je velik poudarek na doživetjih. Otroci so lahko uživali v številnih aktivnostih, na voljo sta jim bila velik igralni park z napihljivimi igrali in plezalna stena, jahali so lahko konje, si ogledali mini živalski vrt, spoznavali poklice. Kot je povedal Paradiž, so v ponudbo letos dodali nekatere novosti, otroci so se lahko vozili z mini vlakcem in preizkusili v smučarskih skokih na mini Planici. Na voljo jim je bil tudi adrenalinski park, letos pa so mu dodali še sprehod med krošnjami, ki je urejen nad Lukovim domom. Letošnja novost je tudi festival gorskih okusov, kjer so združili nekaj koroških ponudnikov (Punkt, Gostilna Murko, Vafl, PizzaLab, Kreativa in tajska restavracija Bangkok). "To se nam zdi super, ker če se bomo povezali, bomo s tem privabili še več gostov, tudi od drugod, ne samo iz Koroške. Raznolikost vedno privabi več ljudi," razlaga Lucija Murko Pešl. "To delamo za družine, za otroke in vse tiste, ki imajo radi Kope," je prepričan Paradiž, ki pravi, da so ponosni na to, kaj počnejo. "Še kakšno leto bo potrebno, da se bo poletna sezona izenačila z zimsko. Vsako leto dodajamo aktivnosti, ker je pomembno, da imajo ljudje kaj početi, ko nas obiščejo," je jasen. Razširili so tudi kolesarski park, ki je že vrsto let priljubljena destinacija za gorske kolesarje. Dodali so mu tri nove proge, odprli pa ga bodo v sredini julija. Da gre razvoj v pravo smer, odražajo tudi vse investicije v zadnjih štirih letih, vključno z gradnjo šestih apartmajskih hiš s 33 apartmaji, naslednje leto pa je v načrtu še gradnja dodatnih 14 apartmajskih hiš.

Na novo sta urejena adrenalinski park in pot med krošnjami. 
Brina Kerič
Spoznavali so poklice. 
Brina Kerič
Preizkusili so se lahko v smučarskih skokih.
Brina Kerič
Na voljo je bil mini vlakec.
Brina Kerič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta