(FOTO) Ta veseli dan v Koroški galeriji likovnih umetnosti: Vez med slikarstvom in sodobno tehnologijo

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
03.12.2023 14:00

Postanek na ta veseli dan kulture tudi v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu, kjer razstavlja Katja Felle, na ogled pa še vedno tudi izbrana dela več avtorjev iz stalne zbirke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
KGLU, Katja Felle 
Petra Lesjak Tušek

Ta veseli dan kulture je tudi na Koroškem brezplačno ponudil na ogled razstave, osrednji prostor za nedeljski kulturni obisk je gotovo bila Koroška galerija likovnih umetnosti (KGLU) v Slovenj Gradcu, vrata je odprla tudi Galerija Ravne. 

KGLU, Katja Felle 
Petra Lesjak Tušek

Na aktualni razstavi Skrito/Caché v KGLU so na ogled najnovejše slike na platnu, tapiserije in akvareli Katje Felle, ki živi in dela v Slovenj Gradcu in Parizu, in upodablja predmete in fragmente sodobne tehnologije ter s tem vzpostavlja vez med zgodovinskim medijem slikarstva in sodobno tehnologijo. Kot poudarjajo v KGLU, v delih Katje Felle "pogosto prepoznamo motive in simbole, ki jih videvamo na različnih zaslonih, v katere gledamo dnevno. Toda umetničin namen ni zgolj ponavljati in upodabljati nekatere podobe z zaslonov, temveč predvsem opozoriti na množico zakodiranih dejstev, ki ždijo v ozadju in jih lahko razvozla le človeški um."

KGLU, Hommage Tisnikarju 
Petra Lesjak Tušek

Na razstavi je tudi serija akvarelov Iznenada/Out Of The Blue, na katerih je na modrem ozadju napisano besedilo, vzeto iz kratkih sporočil, ki si jih je izmenjala s prijateljem. Dopoldne je za javno vodstvo po njeni razstavi poskrbel kustos Jernej Kožar, obisk galerije, ki je danes odprta do 16. ure, je bil dober. Ob aktualni razstavi so še vedno na ogled dela iz stalne zbirke, med drugim Jožeta Tisnikarja, Bogdana Borčiča, Štefana Planinca, Luke Popiča, Pina Poggija ...

KGLU, Pino Poggi 
Petra Lesjak Tušek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta