Izredna seja gospodarstva prometno zdaj še bolj odsekane koroške regije in poziv državi: Ceste potrebujemo čim prej

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
10.08.2023 16:00

Poziv upravnega odbora Koroške gospodarske zbornice državi za vzpostavitev ustrezne infrastrukture za dostop do podjetij. Pomisleki o smiselnosti dneva solidarnosti, tudi ob različnih prioritetah v prizadetih regijah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
TAB Mežica, obrat v Žerjavu 
Nejc Strojnik

Člani upravnega odbora Koroške gospodarske zbornice, med katerimi so tudi podjetja, ki so v poplavah doživela največjo škodo, se zahvaljujejo vladi za hitro in proaktivno ukrepanje po poplavah. Izpostavljajo skrb za zaposlene in družine tako zdaj kot v prihodnje. Ključna za Koroško je vzpostavitev ustrezne infrastrukture za dostop do podjetij, so izpostavili na današnji izredni seji upravnega odbora. "Prav tako bo izjemno pomembna finančna pomoč - subvencija podjetjem. Verjamemo, da bo v dovolj visokem odstotku, da bo podjetjem omogočila čimprejšnji zagon in preživetje," poudarjajo.

Upravni odbor Koroške gospodarske zbornice opozarja, da je ključna tudi širša infrastruktura. "Pozivamo vlado in pristojna ministrstva, da zagotovijo na prizadetih območjih ustrezen kader, predvsem na področju infrastrukture in voda, ki bo lahko potrjeval in sprejemal nujne ukrepe," so odločili. Predlagajo tudi mobilne pisarne v Mežiški dolini, kar bo po njihovi oceni zagotovilo učinkovito delovanje in sprejemanje odločitev.

Otiški vrh industrijska cona
Brina Kerič

Upravni odbor Koroške gospodarske zbornice opozarja, da je ključno, da je odprta cesta Slovenj Gradec - Sele - Kotlje - Ravne tudi za kamione z nosilnostjo večjo od 7,5 ton. "Pomembno je, da dobimo v regijo težko mehanizacijo, ki bo pomagala pri sanaciji, ter da lahko podjetja poslujejo in izvažajo in uvažajo material za nemoteno delo. To je edina primerna pot iz slovenske strani do Mežiške doline." Poseben poudarek mora biti na nenehni sanaciji in skrbi za cesto na Selah, so ocenili. Za gospodarstvo in prebivalce je izjemnega pomena tudi čimprejšnja ureditev ceste Poljana - Mežica, ki je trenutno neprevozna in Mežica - Črna, kjer ni mogoče voziti s kamioni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta