Na Peci prestavili druženje in zaključek zimske sezone na to nedeljo

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
04.04.2024 16:00

Tradicionalno druženje in maša ob zgornji postaji gondole namesto vetrovnega minulega ponedeljka prihodnjo nedeljo. Možna bo še turna smuka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaključek zimske sezone na 1700 metrih nad morjem z mašo in druženjem ob pecivu in kavi.
Tomaž Ranc

Ker je bilo minuli ponedeljek, ko so na Peci nameravali zaključiti zimsko sezono, prevetrovno, so se odločili, da zaključek z zahvalo za odlično sezono prestavijo na prihajajočo nedeljo, 7. aprila. 

Gondola bo tako delovala od 11. ure z zadnjo vožnjo v dolino ob 16. uri. Kot že veleva tradicija, bo ob 12. uri maša v kapeli Svete Ane, nastopila bo tudi citrarka Silvia Igerc, po tem pa pri zgornji postaji gondole vabijo na druženje ob pecivu in kavi. .

Na goro so povabili tudi nesmučarje, zimska smučarska oblačila torej niso "obvezna", saj je napovedano sončno vreme. Tudi panoramska restavracija bo odprta. V veljavi bodo sezonske in druge vozovnice.

"Turno smučanje bo možno, alpsko pa zaradi premehke podlage ne več," je povedal lastnik smučišča Franz Skuk. Tudi načrtovano slovensko državno prvenstvo v hitrih disiplinah so morali zaradi vremenskih razmer odpovedati. Kot smo že poročali, pa so še pred prazniki izpeljali slalom in veleslalom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta