Ravenski policisti so kazensko ovadili nasilneža, oba sta v priporu

N.S.
01.06.2022 15:29

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so v zadnjem tednu kazensko ovadili dva nasilneža, osumljena storitve kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, groženj in poškodovanja tuje stvari.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V obeh primerih so nasilnežema izrekli ukrepa prepovedi približevanja. Preiskovalna sodnica je v nadaljevanju obema odredila pripor. 45-letni osumljenec, stanujoč na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, je osumljen kaznivega dejanja nasilja v družini in dveh kaznivih dejanj nasilništva. Osumljeni je nasilje nad izvenzakonsko partnerico izvajal dobro leto dni. V dveh primerih je nasilje nad žrtvijo izvajal še v času, ko nista živela skupaj, tretjič pa je z njo fizično obračunal v času skupnega življenja. Partnerka je zaradi strahu pred njim moč za prijavo nasilja zbrala šele prejšnji teden. Osumljenemu 45-letniku so policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki mu je odredila pripor. 45-letnika so zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja obravnavali in kazensko ovadili tudi že v preteklosti.

V drugem primeru so ravenski policisti 40-letnega moškega, prav tako z območja Policijske postaje Ravne na Koroškem, kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje in poškodovanja tuje stvari. V zadnjem obdobju je partnerki namreč večkrat grozil in jo tudi fizično napadel. Tudi v preteklih letih je bil do partnerke večkrat nasilen, zaradi česar je bil tudi že obsojen na zaporno kazen, ki jo je odslužil. Tokrat mu je preiskovalna sodnica odredila pripor.

"Vse žrtve nasilja pozivamo, naj vsako obliko nasilja takoj prijavijo policiji, le na ta način bomo lahko storili vse, da žrtev zaščitimo in proti storilcu pravočasno ukrepamo. Prav tako pozivamo sorodnike žrtev, sosede, znance, skratka vse, ki posumijo, da se za štirimi zidovi dogaja nasilje, da nas o tem obvestijo," sporočajo s Policijske uprave Celje, kamor spada tudi Koroška.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta