V Koroškem domu starostnikov Črneče niso zabeležili novih okužb

Jasmina Detela Jasmina Detela
27.08.2020 10:17

Prva okužena je bila že v ponedeljek že premeščena v mariborski UKC; drugo bodo tja premestili danes

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koroški dom starostnikov Črneče
Urška Polanc

Kot nam je danes potrdil direktor Koroškega doma starostnikov starostnikov (KDS) Črneče Srečko Mlačnik, včeraj niso zabeležili novih potrjenih okužb s koronavirusom. So pa danes opravili hitri test še pri dveh stanovalkah doma, ki sicer ne kažeta znakov okužbe. Rezultati testiranja bodo znani do večera. Skupno sta bila doslej potrjena dva primera okužb pri dveh stanovalkah doma. Stanovalka, pri kateri so najprej odkrili okužbo, je bila v ponedeljek premeščena v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, druga okužena stanovalka pa je nastanjena v rdeči coni, ki so jo vzpostavili v domu. Danes bodo tudi njo premestili v UKC Maribor. Direktor pri tem še izpostavlja, da nobena ni kazala znakov bolezni covid-19 oziroma sta asimptomatski.

Kadrovske stiske

V KDS Črneče so prisotne tudi kadrovske stiske. V domu je trenutno 256 stanovalcev. "Nekaj zaposlenih je bilo že pred potrditvijo okužbe v bolniškem staležu, 10 jih je trenutno v samoizolaciji. Zdaj 43 zaposlenih skrbi za 256 stanovalcev. Obremenitve zaposlenih so velike," pove Mlačnik.
Spomnimo, da je okužba v dom starostnikov zašla "od zunaj", prinesla jo je stanovalka, ki je bila sprejeta minuli petek. Ob sprejemu ni kazala znakov okužbe s koronavirusom, kasneje se je izkazalo, da jo je okužila njena sestra, ki prav tako ni kazalo znakov okužbe. V minuli dneh so izvedli tudi obsežna testiranja pri zaposlenih in stanovalcih, okužbo so potrdili pri eni stanovalki, ostali rezultati testov so bili negativni.
V KDS Črneče doslej niso imeli potrjenih okužb z novim koronavirusom. V času razglašene pandemije novih stanovalcev niso sprejemali, znova so jih začeli sprejemati v juniju po vnaprej oblikovanem protokolu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta