Blede igre košarkarske Slovenije: Brez Morgana "malo morgen"

Aleš Mišič Aleš Mišič
24.02.2020 19:57

Nekdanji selektor Zmago Sagadin in nekdanji jugoslovanski reprezentant Aljoša Žorga sta kritična do igre slovenskih košarkarjev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jordan Morgan je reprezentančno pot začel s porazom in zmago.
Fpa

Slovenska košarkarska reprezentanca je prvi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo končala s polovičnim izkupičkom. Z gostovanja v Sombotelu se je vrnila s porazom proti Madžarski, v koprski Bonifiki pa je v nedeljo vknjižila zmago proti najslabši ekipi v skupini F, reprezentanci Avstrije.

Preklopil je na Fenerbahče - Real

Nekdanji slovenski selektor Zmago Sagadin tekem ni gledal, ker se mu, kot pravi, tako slabe košarke ne gleda. A ni brez komentarja. "V skupini imamo štiri ekipe in prepričan sem, da se bo Slovenija vsaj uvrstila na evropsko prvenstvo. Jasno pa je, da s takšno košarko, kot jo trenutno igrajo, na tem prvenstvu nimajo veliko iskati." O tem, katero tekmo slovenske reprezentance je nazadnje gledal, pa pravi: "Že lanskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo nisem gledal. Tekmo na Madžarskem sem spremljal prvi dve minuti, potem pa sem preklopil na tekmo Fenerbahče - Real Madrid. Dobro košarko pa rad gledam." Nekdanji selektor ima kljub temu dobre informacije. Poraz proti Madžarski je bil popolno presenečenje? "Osebno mislim, da imamo dobro reprezentanco vsaj po imenih. Kako kaj funkcionira in zakaj ne funkcionira, pa ne bi vedel. Zato je presenetljivo, da se fantje mučijo."

Tudi proti najslabši reprezentanci v skupini zmaga Slovencev ni bila prepričljiva.
Fpa

Generalni sekretar še ni povedal ničesar

"Ne morem povedati nič drugega, kot da sem nad igro naših na teh dveh tekmah zelo razočaran. Ne vem, kaj je s to ekipo narobe, to je težko ugotoviti. Res je, da ni bilo zraven naših najboljših igralcev, ampak vsa sreča je, da smo dobili Morgana, če ne, bi z Avstrijci dobili 'malo morgen'. Nekaj bodo morali spremeniti v igri. Ne verjamem, da je kakovost ekipe tako slaba kot igra," pa razmišlja še ena legenda slovenske in jugoslovanske košarke, Aljoša Žorga. Selektor Rado Trifunović stavi na čvrsto obrambo in skok. Je to premalo? "Težko bi kritiziral Trifunovića, čeprav je vedno trener tudi kriv, če so slabe igre. Vprašanje je, kolikšen odstotek krivde mu lahko pripišemo, ampak fantje morajo popraviti svojo igro. Tudi Prepelič je igral bolj slabo. Vse morajo popraviti, igro v napadu in v obrambi," pravi naš sogovornik.
Ko je sam igral za jugoslovansko reprezentanco, Madžarov in Avstrijcev nikjer ni bilo, zdaj so pa kar naenkrat konkurenčni Slovencem. "Za Madžare sploh nismo slišali, da znajo igrati košarko, za Avstrijce pa že tako nisem vedel. Mislim, da stvari ne štimajo, ker to kažejo rezultati. Košarkarska zveza ima strokovni štab. Tudi oni morajo povedati, ali so s tem zadovoljni ali ne. Naj nekdo vpraša generalnega sekretarja Nesterovića, kaj pa on misli o tem. V medijih nisem zasledil še nobene njegove izjave. Ali Trifunović še uživa zaupanje ali ne? Res pa je, da je z omejenim fondom igralcev težko zmagovati. Blažič, Prepelič in drugi fantje imajo veliko izkušenj. Javnost ne more biti zadovoljna in jaz tudi ne. Zdaj bodo morali pa še tisti, ki analizirajo igro, povedati, kaj je bilo narobe. Edino dobro, kar sem videl v nedeljo, je to, da so angažirali Morgana, saj bi bila brez njega katastrofa," je povedal Žorga in dodal še nekaj besed o Ukrajincih.
"Ti so zagotovo najmočnejši. Včasih je veljalo, da če je nasprotni igralec boljši od tebe in ga ne moreš ustaviti, narediš osebno napako. Če si prepočasen, ga primi za roko, to je čisto enostavno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta