(FOTO in VIDEO) Slovenski obračun v NBA: Dončić še drugič letos boljši od Dragića

šr, sta
05.05.2021 09:25
V ligi NBA sta se pomerili ekipi Dallas Mavericks in Miami Heat. Zmage so se veselili košarkarji Dallasa, ki so s 127:113 premagali Miami. Na tekmi sta nastopila tudi slovenska košarkarja. Luka Dončić je za zmagovalce dosegel 23 točk, 12 skokov in osem podaj, Goran Dragić je za poražence tekmo končal z 19 točkami in petimi skoki.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Za najbolj prepričljivo predstavo na miamijskem parketu je poskrbel Tim Hardaway ml., ki je tokrat paral živce obrambi Miamija. Hardaway je Miami potopil s kar desetimi trojkami, skupno pa je na tekmi dosegel 36 točk. Tekma je bila zanj nekaj posebnega. Hardaway se je vrnil nazaj v dvorano, v kateri pod stropom visi majica njegovega očeta Tima Hardawaya. "To je bila velika čast in privilegij, da igram pod očetovim dresom, je nekaj posebnega," je dejal Hardaway mlajši.

Reuters
Reuters

Tako Dallas kot Miami se borita za najboljša mesta v svojih konferencah. Dallas v razvrstitvi zahodne konference s 37 zmagami in 28 porazi spet zaseda peto mesto, Miami je na lestvici vzhodne konference lige NBA s 35 zmagami in 31 porazi šesta najboljša ekipa. Nekaj posebnega pa je bila tekma za slovenska asa. Medsebojni slovenski dvoboj je pripadel Dončiću, ki je bil tokrat drugi najboljši strelec Dallasa. Pri Miamiju nihče od igralcev ni presegel 20 točk. Najbližje temu izkupičku sta bila Dragić in Duncan Robinson z 19 točkami.

Po tekmi sta si Dončić in Dragić po družbenih omrežjih izmenjala sporočila s fotografijami, srčkom in slovensko zastavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta