Goran Dragić: "Igrišče v Mariboru bo zeleno." Pa bo res? Vmešala se je Ilka Štuhec

Franja Žišt Franja Žišt
19.06.2019 13:17

Do sredine avgusta bo košarkarski as Goran Dragić v Ljubljani in Mariboru obnovil košarkarski igrišči. Smučarki Ilki Štuhec se gre zahvaliti, če bo mariborsko igrišče na koncu vijolično

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Goran Dragić: "Privabiti hočemo otroke, da pridejo ven, da igrajo, da se ukvarjajo z žogo, da niso samo zaprti doma."
Matic Klansek Velej

"Privabiti hočemo otroke, da pridejo ven, da igrajo, da se ukvarjajo z žogo, da niso samo zaprti doma, ampak da gredo ven in se rekreirajo," je košarkar Goran Dragić sinoči na dogodku #gogitalk napovedal projekt prenove košarkarskih igrišč po Sloveniji. Najprej Ljubljana in Maribor, potem pa še druga mesta, saj upa, da bo akcija zaživela.
"Od nekdaj sem imel skrito željo, da bi prenovil igrišča. Vemo, da so igrišča v Sloveniji v slabem stanju," razmišlja Dragić, ki je prepričan, da lahko dobra igrišča vplivajo na to, da bo na njih dobil motivacijo še kak čudežni deček košarke. Tudi sam je tako začel, ko je na igrišču srečal takrat že NBA-jevca Raša Nesterovića. "Rašota poznam že od enajstega leta. Kot mulc sem mu podajal žoge, ko je treniral." Vse na svetu mu je pomenilo, da je podajal žoge igralcu ameriške lige, poudari. "Takrat sem si želel, da bi jaz bil takšen kot on. In na koncu se je to uresničilo. Pri teh letih, ko moraš največ delati, je ravno to lahko ta motivacija, ki jo potrebuješ. In to sem dobil, ko sem spoznal Rašota in upam, da lahko to prenesem na mlajše," poudarja član ekipe Miami Heat. Ko se upokoji ali pa že celo naslednje leto, bo prišel na nova igrišča tudi sam igrati 'tri na tri', je obljubil.
Še preden se sredi avgusta vrne v ZDA, naj bi bila igrišča gotova. Ob glavnem igrišču bo še manjši koš, namenjen mlajšim otrokom, zraven pa še prostor za različne treninge. Bo pa Dragić praktično ves čas na igrišču z otroki, saj bodo imeli na voljo aplikacijo z njegovimi navodili za trening. "Posnel bom vaje, in ko bodo kliknili recimo vajo driblinga, bom 'prišel' na zaslon in začel driblat. Tako bom poskušal pomagati otrokom, da lahko, če v tistem času, ko so na igrišču, nimajo možnosti, da je trener z njimi, tudi sami vseeno trenirajo."

Ilka Štuhec: "Zakaj igrišče ne bi bilo vijolično?"
Matic Klansek Velej
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta