Sekulić še dve leti košarkarski selektor

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
06.05.2021 13:51
V igri so bili še Aleksandar Đorđević, Željko Obradović, Xavi Pascual in Dimitrios Itoudis
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
FIBA

Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije je izvršnemu odboru uradno predlagalo, da naj še za dve leti košarkarski selektor ostane Aleksander Sekulić, ki je reprezentanco uspešno popeljal skozi kvalifikacije za EP 2022. Njegova prva naloga bo okrog 7. junija zbrati košarkarje in se z njimi to poletje skozi kvalifikacije prvič doslej prebiti na olimpijske igre. 

Predsednik KZS-ja Matej Erjavec ne skriva, da sta bila že pred letom in pol glavna kandidata srbska strokovnjaka Aleksandar Đorđević in Željko Obradović, ki sta vabilo takoj zavrnila, nato pa tudi trener CSKA-ja Dimitrios Itoudis in strateg Zenita Xavi Pascual, s katerima so že tekla pogajanja. "Če ne bi bilo koronavirusa, bi se z Itoudisom najbrž že dogovorili," je potrdil Erjavec: "Kljub temu Sekulić ni nek rezervist. Z uspešnim delom se je izkazal in se vrinil med najresnejše kandidate. Ker bi bilo preostalima kandidatoma pretežko usklajevati evroligo in Fibine kvalifikacije, smo se nato odločili zanj."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta