21-letnik izginil ob približno istem času kot Matej Periš, po 42 dneh so ga našli. Kaj je novega v zvezi s pogrešanim Splitčanom?

A.L.
23.02.2022 09:53
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kmalu bosta minila dva meseca od izginotja Splitčana Mateja Periša, ki je na zadnji dan lanskega leta izginil iz beograjskega kluba Gotik. V zadnjih tednih se v javnosti ni pojavil noben nov namig. Medtem ko policija in Matejevi najbližji še vedno iščejo sledi, kje bi lahko bil, je Marko Markanović na družbenih omrežjih odprl stran in skupino, kjer zbirajo informacije o pogrešanem. Vsak dan si profil ogleda okoli pol milijona ljudi, Markanović je za Kurir povedal, da se oglašajo ljudje s Hrvaške, Bosne, Švedske, Nemčije, ZDA ...

Ljudje so pripravljeni pomagati, večina jih ponudi predvsem finančno pomoč, je povedal Marko Markanovič. Ta je ves čas v stiku tudi z Matejevim očetom Nenadom

Upanje predstavlja najdba pogrešanega 21-letnika

Kljub dobremu namenu Markanović kot skrbnik spletne strani prejema tudi grožnje. "S tem ne obremenjujem Nenada. Če dobim v enem dnevu deset groženj, telefon odnesem na policijo, oni vse to preverijo." Policija vsako prijavo jemlje skrajno resno, je za Kurir dodal Markanović in ob tem spomnil tudi na lažne objave, ki se pojavljajo v času izginotja. "Nekdo je na primer rekel, da je Mateja videl v Novem Sadu, a se je to izkazalo za neresnico."

Policija je tako za zdaj pri iskanju 27-letnika, ki je s prijatelji želel silvestrovati v srbski prestolnici, še vedno brez pravih informacij. 

Družini pogrešanega je nekaj upanja, da bi Mateja lahko še našli živega, vlila tudi zgodba Alekse Stankovića, ki je izginil ob približno istem času. Po 42 dneh so 21-letnika našli živega in zdravega v nekem stanovanju v Beogradu. Aleksa je policiji povedal, da je od doma odšel prostovoljno in pod nobeno prisilo. Kot poročajo srbski mediji, je živel v stanovanju, ki ga je najel, načrtoval pa je, da bo odšel v Kanado. V tem času ni komuniciral z nikomer. 

Nenad Periš je na informacijo, da so Alekso našli živega, reagiral čustveno, medijem je zaupal, da je ob tej novici presrečen, obenem pa si želi, da bi se zgodba enako končala tudi v primeru njegovega sina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta