Dva meseca po umoru: Vodijo vse ključne sledi v Italijo?

Dva meseca po tem, ko je sprehajalka pod frančiškanskim samostanom Kostanjevica naletela na truplo 26-letnega Solkanca, njegovega krvnika še niso prijeli. Novogoriški kriminalisti umor še vedno intenzivno preiskujejo in pri tem aktivno sodelujejo z italijanskimi kolegi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Solkanca so našli mrtvega na peš poti nad železniškim predorom pod Kostanjevico.
Leo Caharija/primorske Novice

Grozovit umor, ki je na Goriškem zaznamoval začetek letošnjega leta, ostaja dva meseca po najdbi trupla mladega Solkanca T. P. še vedno nerazvozlan. Krvavi obračun med še neznanim storilcem in 26-letnim Solkancem se je v noči na 11. januar zgodil na slovensko-italijanski meji, nad železniških predorom pod Kostanjevico. Truplo je tisti torek zjutraj na makadamski poti Streliške ulice našla sprehajalka iz Gorice. Ob njem je ležalo kolo pokojnega.

Zaradi konoplje ob življenje?

"Kriminalisti, kriminalistični tehniki in forenziki so si temeljito ogledali ožje in širše območje najdbe trupla ter zavarovali številne sledi in dokaze," je nekaj dni po najdbi trupla potrdil vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos. "Za ogled kraja smo poleg vseh tradicionalnih kriminalističnih postopkov uporabili tudi policijski dron, pri ogledu pa je sodeloval še vodnik službenega psa za iskanje bioloških sledi," je dodal.

​Predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja umora usmerja novogoriško tožilstvo, policisti so - tudi v minulih dneh - opravili več razgovorov z znanci in svojci pokojnega 26-letnega Solkanca. Domačini, ki sicer še vedno ne najdejo razlage za tak krvav obračun, pa pripovedujejo, da naj bi pokojni preprodajal konopljo. Motiv za ta krvavi obračun naj bi se najverjetneje skrival prav v teh poslih.

Prizorišče umora so policisti pregledali tudi z dronom, pri ogledu pa je sodeloval še vodnik s službenim psom za iskanje bioloških sledi. A za zdaj je umor še nerazrešen.
Leo Caharija

Napadalca iščejo na obeh straneh meje

Sodno obdukcijo trupla so opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino, kjer so potrdili, da je mladenič umrl nasilne smrti. Kot smo izvedeli, naj bi mu napadalec z nožem prizadejal več vbodnih ran, ena naj bi bila usodna.

Pangos je še potrdil, da italijanski varnostni organi v preiskavi vseskozi intenzivno sodelujejo z novogoriškimi kriminalisti in izvajajo podobne naloge tudi na italijanskem območju. "Intenzivna preiskava umora na obeh straneh državne meje je v polnem teku," je poudaril pred dvema mesecema, drugih podrobnosti pa zaradi interesa preiskave in ugotavljanja vseh okoliščin smrti ni navedel. Neuradno smo še izvedeli, da naj bi večina sledi vodila čez mejo, v Italijo.

Na novogoriški policijski upravi so še skopi z novimi informacijami. Napovedali so, da bodo javnost o rezultatih preiskave seznanili, ko jo bodo zaključili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta