(FOTO) Hudo nesrečo na šmarski cesti z vozilom znamke BMW povzročil 30-letni Italijan, kaj je pokazal test na droge?

Sijan Pretnar
15.05.2024 10:48

Na šmarski cesti, v ovinku pod odcepom za Paderno, se je včeraj malo pred 17. uro zgodila hujša prometna nesreča. Ena oseba se je huje poškodovala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
GB Koper

Pri odcepu za Paderno je močno počilo ob 16.52. Na kraj nesreče je hitelo več gasilskih vozil, za njimi pa še reševalec na motorju, dve reševalni vozili in policisti.

Na koprski policijski upravi so pojasnili, da so bila v nesreči udeležena tri vozila. Eno osebo so gasilci s tehničnim posegom rešili iz avtomobila. Trije ljudje so bili poškodovani, od tega ena huje. Vse tri so odpeljali v bolnišnico. 

S koprske policijske uprave so danes sporočili, da je nesrečo povzročil 30-letni italijanski državljan, ki je z osebnim vozilom znamke BMW in hrvaškimi registrskimi tablicami, vozil od Kopra proti Šmarjam. V desnem ovinku pa je izgubil oblast na d vozilom in prek dvojne neprekinjene črte zapeljal na nasprotno stran vozišča. Tam je trčil v osebni avtomobil 61-letne italijanske državljanke, ki je pravilno pripeljala po svojem pasu. 

GB Koper

Pozitiven na kokain

Po trčenju je vozilo odbilo v kovinsko varovalno ograjo in v osebni avtomobil 40-letnega domačina, ki je tako kot Italijanka vozil od Šmarij proti Kopru. Policisti so pri povzročitelji opravili hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kokain, zato so mu odredili še strokovni pregled. V nesreči je bila huje poškodovana 61-letna Italijanka, lažje pa sta bila poškodovana njena 32-letna sopotnica in 40-letni voznik. 

Proti 30-letnemu Italijanu bodo policisti vložili kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. 

Na cesti je od 17. ure do 20.30 promet potekal izmenično enosmerno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta